FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

premijer Sanader: rast kriminala razlog smjenama u policiji

ZAGREB,7. srpnja(Hina) - Porast kriminala ima veze s najavljenimsmjenama u policiji - porast je razlog za smjene, izjavio je danas usaborskom 'aktualnom prijepodnevu' premijer Ivo Sanader.
ZAGREB,7. srpnja(Hina) - Porast kriminala ima veze s najavljenim smjenama u policiji - porast je razlog za smjene, izjavio je danas u saborskom 'aktualnom prijepodnevu' premijer Ivo Sanader.

Kad bi te ljude ostavili, vjerojatno bi trend rasta kriminala išao dalje, moramo postaviti ljude na temelju stručnosti, spremne da se uhvate u koštac s kriminalom, odgovorio je Sanader SDP-ovcu Marinu Jurjeviću koji ga je optužio za revanšizam i smjenu stručnih policajaca, na čija mjesta, tvrdi SDP-ovac, se želi dovesti ljude osumnjičene za kriminal.

Jednodnevno zapošljavanje Jurice Šoića, policajca iz Samobora, ministar policije Marjan Mlinarić nazvao je "humanom gestom".

Naveo je da je Šoić imao uvjete za mirovinu i kad je prvi put, zbog krivolova, potjeran iz policije, da je ta prijava kasnije odbačena i da u trenutku kad je primljen natrag nije imao ni jednu kaznenu prijavu. Stoga, dodao je, nije bilo zakonskih prepreka za njegov prijem na jedan dan da može otići u mirovinu.

Što je Šoić nakon toga napravio, više nije stvar MUP-a, nego kaznenog postupka koji će dokazati je li kriv ili nije, odgovorio je Mlinarić SDP-ovcu Nenadu Staziću koji je naveo da je dva tjedna nakon umirovljenja Šoić uhićen zbog osnovane sumnje da je ukrao automobil i potom iznuđivao novac od vlasnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙