FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HEBRANG: RIJEČKI KBC NIJE POTPLAĆEN I NORMALNO RADI

ZAGREB,7. srpnja(Hina) - Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstvaAndrija Hebrang danas je u saborskom 'aktualnom prijepodnevu'demantirao tvrdnje da je riječki KBC potplaćen i da su zbog obustavenabave medicinskih materijala obustavljeni brojni dijagnostički iterapijski postupci, da su veće liste čekanja.
ZAGREB,7. srpnja(Hina) - Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Andrija Hebrang danas je u saborskom 'aktualnom prijepodnevu' demantirao tvrdnje da je riječki KBC potplaćen i da su zbog obustave nabave medicinskih materijala obustavljeni brojni dijagnostički i terapijski postupci, da su veće liste čekanja.

Sustav u riječkom KBC radi normalno, rekao je Hebrang, odgovarajući na upit PGS-ovca Nikole Ivaniša je li potplaćenost i nebriga uzrok dramatičnog stanja u riječkoj bolnici, koje se, ustvrdio je, očituje i u tome da se brojni teži pacijenti prebacuju u Zagreb jer ih u Rijeci ne mogu liječiti.

Hebrang je rekao da je Vlada u sanaciju riječkog KBC-a uložila oko 40 milijuna kuna, da se složeni kirurški zahvati tamo nikada ni nisu obavljali, da kardio-kirurški odjel ima mali broj specijaliziranih kirurga, koji su trenutno na kolektivnog godišnjem odmoru, ali se odazivaju na sve hitne operacije.

Liste čekanja su, tvrdi Hebrang, iste kao i u drugim bolnicama, ne odnose se na hitna stanja.

Najavio je da Ministarstvo zdravstva izrađuje program sanacije i evidentiranja tih lista koji će uskoro stupiti na snagu.

Hebrang je najavio da Vlada razmatra sve veći broj slučajeva u kojima starije i nemoćne osobe potpisuju ugovore o doživotnom uzdržavanju s drugim osobama, a koje poslije preuzimaju te stanove.

Odgovarajući na pitanje Josipa Sudeca (HSU) može li Vlada preuzeti te stanove, Hebrang je rekao da za to nema zakonskog uporišta, a kao prijedlog rješenja naveo je to da starija osoba ode u starački dom i imovinu pripiše domu ili Ministarstvu zdravstva i socijalne skrbi.

Najavio je i da će Državnom odvjetništvu dostaviti sve dokumente koji svjedoče o nezakonitim i nečasnim radnjama pojedinaca koji preuzimaju stanove starijih osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙