FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MAĐARSKOJ MLADEŽI DRAŽI SADAM I BIN LADEN OD BUSHA

BUDIMPEŠTA, 7. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Više mađarske školske djecene voli američkog predsjednika Georgea W. Busha nego bivšega iračkogapredsjednika Sadama Huseina ili vođu al-Qaide Osamu bin Ladena,saznaje se iz ankete objavljene u srijedu.
BUDIMPEŠTA, 7. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Više mađarske školske djece ne voli američkog predsjednika Georgea W. Busha nego bivšega iračkoga predsjednika Sadama Huseina ili vođu al-Qaide Osamu bin Ladena, saznaje se iz ankete objavljene u srijedu.

U isto vrijeme, Bush je s osam posto glasova na vrhu popisa najsimpatičnijih stranaca, ispred pape Ivana Pavla II. koji je dobio šest posto.

Istraživanje je provedeno na 34 tisuće učenika u dobi od 16-18 godina u 655 srednjih škola, a pokazalo je da je Adolf Hitler s 25 posto glasova najmanje simpatičan stranac. Za njim slijedi Bush s 23 posto, te Bin Laden sa 16 posto.

Bush je manje popularan čak i od nekadašnjega sovjetskog diktatora Josifa Staljina, pokazala je anketa.

Najmanje popularan Mađar u anketi je premijer Peter Medgyessy, a za njim slijedi Viktor Orban, čelnik oporbenog Fidesza.

Orban je i najpopularniji Mađar. Iza njega je Arpad Goncz, nekadašnji disident koji je postao prvi postkomunistički predsjednik Mađarske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙