FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKA UDRUGA "DANICA": U BANJOJ LUCI NEMA UVJETA ZA TOLERANTNU MULTIETNIČKU ZAJEDNICU

BANJALUKA, 21. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatska humanitarno-kulturnaudruga "Danica" priopćila je u ponedjeljak da je napad eksplozivnomnapravom na automobil hrvatske obitelji Mišić jasna poruka da u BanjojLuci nisu stvoreni uvjeti za uspostavu tolerantne multietničkezajednice.
BANJALUKA, 21. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatska humanitarno-kulturna udruga "Danica" priopćila je u ponedjeljak da je napad eksplozivnom napravom na automobil hrvatske obitelji Mišić jasna poruka da u Banjoj Luci nisu stvoreni uvjeti za uspostavu tolerantne multietničke zajednice.

Povod za službeno reagiranje hrvatske kulturne udruge "Danica" je napad eksplozivom na automobil Tomislava Mišića, koji se dogodio u nedjelju. Mišić je otac policijskog dužnosnika Saše Mišića za kojega su mediji objavili da je zajedno s načelnikom Odjela za borbu protiv organiziranog kriminala Centra javne sigurnosti Banje Luke Darkom Ćulumom, djelatnicima Haškoga tribunala učinio dostupnim arhiv MUP-a RS za razdoblje od 1992. do 1998. godine, zbog čega je navodno Mišić suspendiran s dužnosti zapovjednika policijske postaje Lazarevo/Budžak u Banjoj Luci.

"Saša Mišić je ugledni predstavnik hrvatske zajednice, visoki dužnosnik lokalne policije. Nekome je bilo potrebno stvaranje ovog slučaja i suspenzija Saše Mišića, koja nije javno obrazložena, što je stvorilo dodatne sumnje u hrvatskoj zajednici da je riječ o fabriciranju jednog slučaja kako bi se poslale poruke hrvatskome narodu", kaže se u priopćenju udruge "Danica". Dodaje se da je Saša Mišić bio visoki dužnosnik MUP Republike Srpske i jedan od malobrojnih Hrvata u službama javne sigurnosti RS.

Hrvatska kulturna udruga "Danica" podsjeća da su njezine prostorije kamenovane, te da je u nekoliko navrata bila na meti provalnika i kradljivaca, ali da počinitelji nikada nisu otkriveni, kao ni vinovnici napada na domove Hrvata povratnika u Derventi, Prijedoru i Brodu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙