FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: Otvorena izložba rukotvorina

DUBROVNIK, 5. srpnja 2004. (Hina) - U Muzeju Rupe u Dubrovniku večerasje otvorena izložba pod nazivom Umjetnost tekstilnih rukotvorina odMarije Terezije do 2. Svjetskog rata-najznačajniji umjetnički doseziiz Hrvatskog narodnog preporoda.
DUBROVNIK, 5. srpnja 2004. (Hina) - U Muzeju Rupe u Dubrovniku večeras je otvorena izložba pod nazivom Umjetnost tekstilnih rukotvorina od Marije Terezije do 2. Svjetskog rata-najznačajniji umjetnički dosezi iz Hrvatskog narodnog preporoda.

Radi se o 300 umjetnina - albuma uzornika i inserata za krojenje i šivanje, oslika iglom na svili, modnih detalja te modela večernjih haljina iz toga perioda.

Veliki dio radova izložbe pod nazivom Ženski ručni rad u školama u kontinentalnoj Hrvatskoj sustavno je prikupljan još od 1871., a dio je bio izložen u Parizu 1900. na Svjetskoj izložbi.

Izložbu su zajednički organizirali Dubrovački muzeji i Hrvatski školski muzej Zagreb. Otvorila ju je ravnateljica Hrvatskog školskog muzeja Zagreb Elizabeta Serdar a prigodnim riječima okupljenima su se obratili i autorica Vesna Rapo te ravnatelj Dubrovačkih muzeja Mišo Đuraš.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙