FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: "CIRKUS COLUMBIA" - DOBITNIK NAGRADE "MEŠA SELIMOVIĆ".

ZAGREB, 5. srpnja 2004. (Hina) - Nakon Marinka Koščeca i IrfanaHorozovića nagradu "Meša Selimović" koja se protekle tri godinedodjeljuje u okviru tuzlanskih književnih susreta "Cum grano salis"dobio je novinar splitskog tjednika "Feral Tribune" Ivica Đikić,bilježi sarajevsko "Oslobođenje".
ZAGREB, 5. srpnja 2004. (Hina) - Nakon Marinka Koščeca i Irfana Horozovića nagradu "Meša Selimović" koja se protekle tri godine dodjeljuje u okviru tuzlanskih književnih susreta "Cum grano salis" dobio je novinar splitskog tjednika "Feral Tribune" Ivica Đikić, bilježi sarajevsko "Oslobođenje".

Đikić je nagrađen za svoj romaneskni prvijenac "Cirkus Columbija", objavljen u biblioteci "Feral Tribune-a", navodi sarajevski list, uz napomenu da nagrađena knjiga "govori o jednom malom mjestu u BiH i događajima koji u njemu počinju početkom devedesetih i završavaju deset godina kasnije".

"Cirkus Columbia je knjiga o ratu, koja govori o tome kako je rat promijenio ljude tog malog mjesta o kojem pišem, o ljudima i odrastanju i o tome kako je rat konkretno promijenio i moje odrastanje", pojašnjava Đikić.

Nagradu "Meša Selimović" dodijelio je peteročlani žiri pod predsjedanjem Ivana Lovrenovića, ističe list, dodajući da je u konkurenciju ušlo 13 knjiga koje su predložili selektori iz BiH, Hrvatske i Srbije i Crne Gore.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙