FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U DVA MJESECA U INDIJI OD GLADI UMRLO VIŠE OD TISUĆU DJECE

NEW DELHI, 5. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Više od tisuću djece mlađe odšest godina umrlo je u zadnja dva mjeseca u zapadnoindijskoj pokrajiniMaharashtri od gladi, pokazalo je istraživanje objavljeno uponedjeljak.
NEW DELHI, 5. srpnja 2004. (Hina/dpa) - Više od tisuću djece mlađe od šest godina umrlo je u zadnja dva mjeseca u zapadnoindijskoj pokrajini Maharashtri od gladi, pokazalo je istraživanje objavljeno u ponedjeljak.

Iz vladina istraživanja provedena od siječnja do lipnja vidi se da je samo u travnju i svibnju od gladi umrlo 1.020 djece, objavila je televizija New Dehi Television (NDTV).

Pothranjeno je otprilike 97 posto djece u siromašnim krajevima, za 29 posto njih mala je vjerojatnost da će preživjeti, kaže se u istraživanju.

Vlada indijske države Maharashtre tvrdi da je stanje pod kontrolom i to potkrepljuje podacima o stopi mortaliteta na tisuću rođene djece (IMR).

Indijski IMR iznosi 64, a Maharatshtra tvrdi da je s 55 u 1995. taj broj u 2003. godini pao na 44 umrle živorođene djece na tisuću.

Stručnjaci kažu da vlada ne čini dovoljno u borbi protiv toga problema i da se samo poigrava brojkama. "Ako izolirate podatke za plemenska područja, IMR je čak 68 smrti djece na tisuću živorođene", kaže aktivistica Ananda Pawar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙