FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EURO 2004: VELIKO GRČKO SLAVLJE U ATENI, CIPRU, MELBOURNEU...

ATENA/SYDNEY, 5. srpnja 2004. (Hina/DPA) - Osvajanje naslova prvaka naEuropskom nogometnom prvenstvu pokrenulo je dosad neviđeno slavlje uAteni i ostalim grčkim gradovima. Više od milijun Grka okupiralo jeatenski trg Omonia. Oboružani nacionalnim zastavama pjevali su iplesali do jutra. Bilo je to najveće slavlje od 1987., kada je grčkaosvojila naslov europskih prvaka u košarci.
ATENA/SYDNEY, 5. srpnja 2004. (Hina/DPA) - Osvajanje naslova prvaka na Europskom nogometnom prvenstvu pokrenulo je dosad neviđeno slavlje u Ateni i ostalim grčkim gradovima. Više od milijun Grka okupiralo je atenski trg Omonia. Oboružani nacionalnim zastavama pjevali su i plesali do jutra. Bilo je to najveće slavlje od 1987., kada je grčka osvojila naslov europskih prvaka u košarci.

Velika slavljenička okupljanja Grka mogla su se vidjeti i na Cipru, Australiji i mnogim drugim mjestima u svijetu. Posebno je bila raspoložena velika grčka zajednica u Australiji.

"Ipak ima Boga. Ovo je najveći trenutak u mom životu. Grčka nije mogla doživjeti ništa bolje uoči Olimpijskih igara u Ateni", kazao je australski Grk iz Sydneya, gdje su ulice bile zakrčene zbog velikog grčkog slavlja.

U Melbourneu, najvećem grčkom gradu izvan domovine, više od 12.000 ljudi okupilo se u grčkoj četvrti kako bi gledali prijenos utakmice na velikom ekranu, a potom su priredili veličanstveni vatromet.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙