FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAČKI PREMIJER TRAŽI RAZORUŽANJE SVIH MILITANATA

WASHINGTON, 4. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Svi irački militanti,uključivši i one lojalne šijitskom kleriku Moqtadi al-Sadru, morajupoložiti oružje, izjavio je u nedjelju za američku tv-mrežu ABCpremijer prijelazne iračke vlade Iyad Allawi.
WASHINGTON, 4. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Svi irački militanti, uključivši i one lojalne šijitskom kleriku Moqtadi al-Sadru, moraju položiti oružje, izjavio je u nedjelju za američku tv-mrežu ABC premijer prijelazne iračke vlade Iyad Allawi.

"Stajalište vlade vrlo je jasno. U Iraku nema mjesta za bilo kakve militante ni za njihove akcije. Svatko se mora ponašati u skladu sa zakonom, bez obzira je li riječ o Moqtadi al-Sadru ili nekom drugome", rekao je Allawi.

On je novinarima kazao kako se u subotu sastao s izaslanstvom koje pokušava posredovati između vlade i al-Sadra, koji Iračane poziva da se usprotive prisutnosti oko 160.000 pripadnika američkih vojnih snaga u njihovoj zemlji. Al-Sadr je kazao kako će se njegovi militanti razoružati ako im se ponudi amnestija, a to je, prema Allawijevim riječima, moguće.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙