FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: MARIO ANČIĆ - NOVO TENISKO IME IZ SPLITSKOG RASADNIKA TALENTIRANIH SPORTAŠA

ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatski tenisač Mario Ančić dobio jenadimak "Mali Goran", što je neobično budući da je nekolikocentimetara viši od Gorana Ivaniševića, tenisača koji je Splitu donioreputaciju "rasadnika visokih, nacionalistički orijentiranih igrača,čija se igra temelji na jakim servisima i volejima", bilježi TheIndependent.
ZAGREB, 1. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatski tenisač Mario Ančić dobio je nadimak "Mali Goran", što je neobično budući da je nekoliko centimetara viši od Gorana Ivaniševića, tenisača koji je Splitu donio reputaciju "rasadnika visokih, nacionalistički orijentiranih igrača, čija se igra temelji na jakim servisima i volejima", bilježi The Independent.

Ivanišević i Ančić dobro se poznaju budući da je ovaj posljednji svojedobno skupljao lopte wimbledonskom pobjedniku iz 2001. g., podsjeća londonski list, napominjući da je usprkos nekim razlikama polufinalist ovogodišnjeg teniskog turnira u Wimbledonu "preuzeo neke kretnje i manirizme svog mentora".

Ivanišević danas vjeruje da ga Ančić može dosegnuti i u rezultatima: "Mislim da može biti velik igrač", ističe on.

Ančić se pak prisjeća reakcija u Hrvatskoj na nezaboravnu Ivaniševićevu pobjedu na Wimbledonu: "Ne smijete zaboraviti da smo mi malena zemlja", tumači on, dodajući da je Ivanišević tada bio "jedan od naših veleposlanika - ne samo u igri. Bio je predstavnik Hrvatske. Nakon njegove pobjede pola je Hrvatske plakalo", prisjeća se Ančić.

Iako postoje i određene razlike u karakterima dvojice splitskih tenisača, prisutne su i sličnosti, "posebno zato što je Ivanišević više od deset godina oblikovao svog štićenika", konstatira list.

"Goran je Goran a ja sam ja", tvrdi Ančić i dodaje: "Ali obojica smo iz Splita. Tipični smo. To je naš karakter. Ne razlikujemo se previše u temperamentu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙