FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZASLANSTVO NARODNE BANKE KINE U HRVATSKOJ NARODNOJ BANCI

ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Guverner Narodne banke Kine ZhouXiaochuan sa suradnicima posjetio je danas Hrvatsku narodnu banku(HNB) i razgovarao sa zamjenikom guvernera HNB-a Boris Vujčićem iviceguvernerima Čedom Maletićem i Adolfom Matejkom koji su ih upoznalis gospodarskim kretanjima u Hrvatskoj i djelovanjem hrvatske središnjebanke, priopćeno je iz HNB-a.
ZAGREB, 30. lipnja 2004. (Hina) - Guverner Narodne banke Kine Zhou Xiaochuan sa suradnicima posjetio je danas Hrvatsku narodnu banku (HNB) i razgovarao sa zamjenikom guvernera HNB-a Boris Vujčićem i viceguvernerima Čedom Maletićem i Adolfom Matejkom koji su ih upoznali s gospodarskim kretanjima u Hrvatskoj i djelovanjem hrvatske središnje banke, priopćeno je iz HNB-a.

Iako je Kina po mnogočemu bitno različita od Hrvatske, od stanovništva koje broji blizu 1,3 milijarde ljudi, drugačije gospodarsko-financijske tradicije i strukture, pa do središnje banke koja ima oko 120.000 zaposlenih u središnjici i oko 2.000 poslovnica, dužnosnici Narodne banke Kine pokazali su veliko zanimanje za hrvatska iskustva u razvoju financijskog sustava, sanaciji, privatizaciji i nadzoru banaka, kao i u uspostavljanju konvertibilnosti nacionalne valute i pripremama za liberalizaciju kapitalnih transakcija.

Dužnosnici Narodne banke Kine zanimali su se također na koji način Hrvatska narodna banka primjenjuje upravljano plivajući tečajni režim, te kako visok kapitalni priljev utječe na vođenje tečajne i ukupne novčane politike, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙