FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požega - Sjednica povjerenstva za građanje javnih ceste

POŽEGA, 3. lipnja 2004. (Hina) - Sjednici Vlade, koja je danas održanau Požegi, prethodili su sastanak članova Vlade s predstavnicimaŽupanije i gospodarstvenicima i sjednica Povjerenstva za građenjejavnih cesta na kojoj je najviše riječi bilo o četverogodišnjem planuizgradnje cesta na području Slavonije, posebno u Požeško-slavonskojžupaniji.
POŽEGA, 3. lipnja 2004. (Hina) - Sjednici Vlade, koja je danas održana u Požegi, prethodili su sastanak članova Vlade s predstavnicima Županije i gospodarstvenicima i sjednica Povjerenstva za građenje javnih cesta na kojoj je najviše riječi bilo o četverogodišnjem planu izgradnje cesta na području Slavonije, posebno u Požeško-slavonskoj županiji.

"Moralna je obveza i dug ove države da za područje Požeško-slavonske županije uistinu učini što više može jer je to područje unatrag deset godina bilo zapostavljeno kada je riječ o izgradnji javnih cesta", rekao je premijer Ivo Sanader, navodeći kako se žurno mora riješiti i problem Podravske magistrale na kojoj se sve češće zbog teretnog prometa događaju teške nesreće s tragičnim posljedicama.

Osim članova Vlade, sjednici Povjerenstva nazočni su bili saborski zastupnici te čelništvo Požeško-slavonske županije.

Župan Anto Bagarić izrazio je zadovoljstvo jer su prihvaćeni prijedlozi požeške županije, koja traži modernizaciju državne ceste od Ruševa prema Đakovu, ceste od Nove Gradiške preko Požege i Našica te izgradnju brze ceste Pleternica - Lužani, zajedno s obilaznicama gradova te prometnim pravcem prema Velikoj.

Na sjednici Povjerenstva za ceste ponovljeno je kako će dionica autoceste Rijeka - Zagreb, na dijelu Bosiljevo - Vrbovsko, te radovi na autocesti Zagreb - Split biti završeni na vrijeme, te da će te dionice biti puštene u promet kako je predviđeno, iako nepovoljne vremenske prilike ovoga proljeća znatno otežavaju radove građevinarima.

Prije sjednice Povjerenstva za građenje javnih cesta održan je sastanak o stanja u gospodarstvu u toj županiji s posebnim osvrtom na teškoće pojedinih tvrtaka - DI-a "Papuk", Budućnosti, ZRC-a Lipik te IMK "Sloga".

"Kako bi pomogli konsolidaciji tvrtaka koje imaju nepodmirene obveze prema državi, osobno sam sklon rješenju da te obveze pretvorimo u vlasnički udjel države. Time bi omogućili ljudima da nastave raditi", izjavio je to premijer Sanader,

Premijer je najavio da Vlada radi na Master planu za navodnjavanje u koji će sa svojim projektima retencija biti uključena i Požeško-slavonska županija.

Ministri su posjet Požegi iskoristili i za obilazak ustanova i insititucija iz svoga djelokruga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙