FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VIŠE OD 7 MILIJUNA KOMADA LAKOG ORUŽJA U IRAKU

ŽENEVA, 30. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Više od sedam milijuna komadalakog oružja nalazi se u Iraku nakon odluke anglo-američke koalicije oraspuštanju iračke vojske i taj arsenal izlaže opasnosti stabilnostBliskog Istoka, stoji u izvješću objavljenom u srijedu u Ženevi.
ŽENEVA, 30. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Više od sedam milijuna komada lakog oružja nalazi se u Iraku nakon odluke anglo-američke koalicije o raspuštanju iračke vojske i taj arsenal izlaže opasnosti stabilnost Bliskog Istoka, stoji u izvješću objavljenom u srijedu u Ženevi.

Prema godišnjaku o lakom oružju 2004., pad režima Sadam Huseina u travnju 2003., nakon čega je raspuštena iračka vojska u svibnju, pokrenulo je jedno od najvećih i najbržih premještanja lakog oružja".

Prema godišnjaku koji je sastavio Institut za međunarodne studije iz Ženeve, oko 4,2 milijuna komada vatrenog oružja koje se do tada nalazilo kod oružanih, paravojnih snaga ili pričuvnih, oteto je ili preprodano na crnom tržištu, a međunarodne snage reagiraju "premalo i prekasno".

Osim tog oružja, irački civili imaju već približno 3,2 milijuna vatrenog oružja.

"Rasprostanjenost lakog oružja u Iraku prijeti stabilnosti velikog dijela Bliskog Istoka tijekom godina", naglašavaju autori izvješća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙