FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EURO: ITALIJA - BUGARSKA 2-1 (ŠIRA VERZIJA)

GUIMARAES, 22. lipnja (Hina) - Nogometaši Italije svladali su uutakmici 3. kola skupine C na EURU u Guimaraesu Bugarsku sa 2-1(0-1).
GUIMARAES, 22. lipnja (Hina) - Nogometaši Italije svladali su u utakmici 3. kola skupine C na EURU u Guimaraesu Bugarsku sa 2-1 (0-1).

Strijelci: 0-1 M. Petrov (45-11m). 1-1 Perrotta (48), 2-1 Cassano (90+4).

Pred 16.000 gledatelja sudio je Ivanov iz Rusije.

Ovim rezultatom obje momčadi su se oprostile od daljnjeg natjecanja.

ITALIJA: Buffon; Panucci, Nesta, Materazzi (Di Vaio, 83), Zambrotta; Fiore, Pirlo, Perrotta (Oddo, 68); Cassano, Del Piero, Corradi (Vieri, 53).

BUGARSKA: Zdravkov; Borimirov, Pažin (Kotev, 64), Zagorčić, Stojanov; Janković (Božinov, 46), M. Petkov, Hristov (Dimitrov, 79); M. Petrov, Berbatov, Lazarov.

Opterećeni pričama oko mogućeg dogovora Danaca i Šveđana, nogometaši Italije jedva su s 2-1 svladali već otpisanu Bugarsku, ali to im nije bilo dovoljno za pšrolazak u četvrtfinale, jer je utakmica Danske i Švedske završila kao po dogovoru (2-2).

Iako se očekivala golijada u mreži Zdravka Zdravkova, prvo je poluvrijeme proteklo u ravnopravnoj igri, da bi u samoj završnici do pogotka stigli Bugari. Materazzi je u svom kaznenom prostoru srušio Berbatova, te je sudac Ivanov pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Martin Petrov.

U nastavku susreta Italija je ipak bila angažiranija i izjednačenje je stiglo već u 48. minuti. Zambrotta je ubacio u kazneni prostor, Cassano je pogodio prečku, a lopta se odbila na nogu Simonea Perrotte koji je pogodio mrežu.

Nakon nekoliko propuštenih prilika, najaktivniji talijanski igrač na terenu Antonio Cassano u četvrtoj je minuti sučeva dodatka uspio donijeti pobjedu svojoj momčadi, ali ta tri boda nisu bila dovoljna da Italija uđe u četvrtfinale. Doduše, prema prikazanom to nije niti zaslužila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙