FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: Ministar Biškupić obišao festivalsku palaču Dubrovačkih ljetnih igara i susreo se s izaslanicima Eurimagesa

DUBROVNIK, 29. lipnja 2004. (Hina) - Povodom stavljanja u funkcijufestivalske palače i 90. sjednice Filmskog Fonda Vijeća Europe -Eurimagesa u Dubrovniku je večeras boravio ministar kulture BožoBiškupić.
DUBROVNIK, 29. lipnja 2004. (Hina) - Povodom stavljanja u funkciju festivalske palače i 90. sjednice Filmskog Fonda Vijeća Europe - Eurimagesa u Dubrovniku je večeras boravio ministar kulture Božo Biškupić.

U pratnji ravnatelja Ljetnih igara Ivice Prlendera i dubrovačke gradonačelnice Dubravke Šuice obišao je obnovljenu palaču i razgledao restauratorske zahvate.

Istaknuo je kako je zadovoljan onime što je vidio te da su restauratori vrsno obavili svoj posao.

"Znam da zgrada još nije gotova i mi ćemo iz Ministarstva dofinancirati onaj dio koji je potreban za dovršetak radova. Vrlo je važno da poštujemo baštinu Dubrovnika i da je pokušamo restaurirati i obnoviti kako bi se prepoznalo da je ovo grad koji skrbi o kulturi", kazao je ministar Biškupić.

Nakon obilaska festivalske palače upriličen je domjenak s izaslanicima filmskog Fonda Eurimagesa, a ministar Biškupić je tom prigodom istaknuo važnost hrvatskog članstva u tom tijelu Vijeća Europe.

Tendencija je naime, da se filmovi realiziraju kooprodukcijski jer je, istaknuto je, samostalna produkcija u malim zemljama vrlo skupa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙