FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ODGOĐENA IMENOVANJA BAJIĆEVIH ZAMJENIKA JER NEMA NOVCA ZA PLAĆE

ZAGREB, 29. lipnja 2004. (Hina) - Državnodvjetničko vijeće (DOV)odgodilo je imenovanje tri zamjenika glavnog državnog odvjetnika ukaznenom odjelu jer nije osiguran novac za njihove plaće.
ZAGREB, 29. lipnja 2004. (Hina) - Državnodvjetničko vijeće (DOV) odgodilo je imenovanje tri zamjenika glavnog državnog odvjetnika u kaznenom odjelu jer nije osiguran novac za njihove plaće.

Ministarstvo pravosuđa obavijestilo je glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića da za tri mjesta zamjenika u ovogodišnjem proračunu nisu osigurana sredstva.

DOV je odgodio imenovanja, za koja je natječaj rapisan lani, i pritom izrazio nadu da će se novac za plaće zamjenika glavnog državnog odvjetnika osigurati prilikom najavljenog rabalansa proračuna.

Između četiri kandidata DOV je za zamjenicu glavnog državnog odvjetnika u građansko upravnom odjelu imenovana odvjetnica Slava Stojić, koja je iz osobnih razloga napustila tadašnje pravobraniteljstvo 1996. Ona je imenovana na mjesto koje je upražnjeno nakon što je Boris Koketi imenovan pomoćnikom ministrice pravosuđa.

Odgođeno je i imenovanje zamjenika u kazneni odjel vukovarskog Županijskog državnog odvjetništva dok se ne razjasni ulazi li u potreban radni staž za to mjesto i staž stečen za vrijeme tzv. SAO Krajine i kakve su obveze u imenovanju pravosudnih dužnosnika vezano za Erdutski sporazum.

Za zamjenika u građansko upravnom odjelu vukovarskog tužiteljstva nije imenovan ni jedan od dva kandidata zbog ocjene da nisu dovoljno stručni i iskusni.

Zamjenicom županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu imenovana je Željka Šaškor, u Puli Josip Miletić, a u Velikoj Gorici Dražen Diklić, Diana Kovačević-Remenarić, Nikša Stolić i Gordana Tomić Palavršić.

Marijan Zgurić i Goranka Benceković imenovani su zamjenicima županijskog državnog odvjetništva u Sisku, Andreja Vrančić u Zlataru i Ivan Jukić u Kninu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙