FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prodi o velikom uspjehu talijanskog lijevog centra

ZAGREB, 29. lipnja 2004. (Hina/AR) - Predsjednik Europske komisijeRomano Prodi, čije je ime ujedinjavalo listu lijevog centra natalijanskim europskim i djelomičnim lokalnim izborima, čije je drugikrug zaključen u nedjelju 27. lipnja, ocijenio je rezultate odličnima.
ZAGREB, 29. lipnja 2004. (Hina/AR) - Predsjednik Europske komisije Romano Prodi, čije je ime ujedinjavalo listu lijevog centra na talijanskim europskim i djelomičnim lokalnim izborima, čije je drugi krug zaključen u nedjelju 27. lipnja, ocijenio je rezultate odličnima.

"Europski i lokalni izbori označili su veliku pobjedu za jedinstvenu listu Maslina i za cijeli lijevi centar", rekao je Prodi u utorak na konferenciji za novinare u Rimu nakon sastanka s čelnicima četiriju stranaka koje čine koaliciju Maslina. Zajedno s Prodijem na sastanku su bili tajnik Demokratske ljevice Piero Fassino, zatim predsjednica Margherite Francesco Rutelli, predsjednik i potpredsjednik socijalista iz stranke SDI Enrico Boselli i Roberto Villetti, predsjednik Demokratske ljevice i bivši premijer Massimo D'Alema te bivši premijer Giuliano Amato, čelnik Liste Arturo Parisi i čelnica Europskih republikanaca Luciana Sbarbati.

"Desni centar još uvijek ima većinu u parlamentu, ali ne u zemlji", rekao je Prodi i dodao kako se "stranke Masline trebaju ozbiljno pripremiti za preuzimanje buduće vlade u zemlji".

Najvjerojatnije će na sljedećim parlamentarnim izborima, koji bi trebali biti 2006. godine, ako ne dođe do prijevremenih, Romano Prodi biti protukandidat za premijera sadašnjem predsjedniku vlade desnog centra Silviju Berlusconiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙