FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EURO 2004: DVOBOJ ČEŠKE I DANSKE "FESTIVAL NAPADAČKOG NOGOMETA"

PORTO, 26. lipnja 2004. (Hina/DPA/Reuters) - Nedjeljnji četvrfinalnidvoboj Eura između Češke i Danske trebao bi biti "festival napadačkognogometa". Češka je u dosadašnjem dijelu Prvenstva ostavila najboljidojam i to priznaje i danski izbornik Morten Olsen.
PORTO, 26. lipnja 2004. (Hina/DPA/Reuters) - Nedjeljnji četvrfinalni dvoboj Eura između Češke i Danske trebao bi biti "festival napadačkog nogometa". Češka je u dosadašnjem dijelu Prvenstva ostavila najbolji dojam i to priznaje i danski izbornik Morten Olsen.

"Česi igraju lijep, napadački nogomet. Čak i ako povedu malo je vjerojatno da će se povući. To nije u njihovoj prirodi. Oni uživaju dok igraju. Naš stil igre sličan je češkom, mi također pri izboru igrača dajemo prednost onima koji znaju igrati dobar nogomet", kazao je Olsen.

Danskog izbornika muče ozljede veznjaka Martina Jorgensena i Dennisa Rommedahla te napadača Ebbea Sanda.

"Za napad imamo nekoliko rješenja. Tomassona možemo isturiti, a iza njega bi mogao igrati Claus Jensen ili Peter Madsen, koji je bio odličan na treninzima", izjavio je Olsen.

Od čeških reprezentativaca Thomas Helveg ipak će izdvojiti Pavela Nedveda. "Mislim da ga svi dobro pozaju. Kad napada to je kombinacija siline i tehnike. Najbolji način da ga se spriječi je onemogućiti ga u primanju lopte", ocijenio je Helveg.

Češki izbornik Karel Brueckner smatra da u ovoj utakmici nema favorita: "Danci igraju vrlo zanimljiv nogomet, s brzim kontranapadima. Ne može se reći da smo favoriti, obje momčadi počinju od nule".

"Iako su Danci vrlo uporni, vjerujem u našu napadačku moć", ističe češki napadač Milan Baroš. Sličnog je mišljenja i njegov suigrač Vladimir Šmicer: "Svjesni smo njihovih mogućnosti. No, kad smo u napadu, vrlo smo opasni. Očekujem utakmicu s puno golova".

VJEROJATNI SASTAVI -

ČEŠKA: 1-Petr Cech; 2-Zdenek Grygera, 21-Tomas Ujfalusi, 5-Rene Bolf, 6-Marek Jankulovski; 8-Karel Poborsky,4-Tomas Galasek, 10-Tomas Rosicky, 11-Pavel Nedved; 15-Milan

Baros; 9-Jan Koller.

DANSKA: 1-Thomas Sorensen; 6-Thomas Helveg,4-Martin Laursen, 3-Rene Henriksen, 2-Kasper Bogelund; Jesper Gronkjaer, 7-Thomas Gravesen, 15-Daniel Jensen, 10-Martin Joergensen;

11-Ebbe Sand (ili 14-Claus Jensen), 9-Jon Dahl Tomasson.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙