FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FALLUJA: U BOMBARDIRANJU GERILSKOG SKLONIŠTA POGINULO IZMEĐU 20 I 25 OSOBA

BAGDAD, 25. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Američki zrakoplovibombardirali su u petak u Falluji, zapadno od Bagdada, zgradu koju sugerilci koristili kao sklonište, u sklopu pojačane potrage zajordanskim militantom Abuom Musabom Zarqawijem, organizatorom nizaterorističkih napada u Iraku.
BAGDAD, 25. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Američki zrakoplovi bombardirali su u petak u Falluji, zapadno od Bagdada, zgradu koju su gerilci koristili kao sklonište, u sklopu pojačane potrage za jordanskim militantom Abuom Musabom Zarqawijem, organizatorom niza terorističkih napada u Iraku.

"Između 20 i 25 osoba poginulo je u današnjem napadu", rekao je jedan američki dužnosnik. Nije poznato tko su poginuli.

Američka vojska objavila je da je zgrada u Falluji, 50 kilometara od Bagdada, poznato sklonište Zarqawijeve mreže te da je u napadu uništena.

Riječ je o trećem napadu na gerilska skloništa u Falluji ovoga tjedna.

"U ovoj je operaciji korišteno precizno oružje za gađanje i uništenje skloništa što naglašava odlučnost koalicije... da potpuno uništi terorističke mreže", rekao je general Mark Kimmitt.

Washington Zarqawija povezuje s al-Qaedom, tvrdeći da je on organizirao brojne napade te da je odgovoran za smaknuće američkoga i južnokorejskoga taoca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙