FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠAH SP: KASIMDŽANOV IZBACIO IVANČUKA

TRIPOLI, 25. lipnja 2004. (Hina) - Nakon doigravanja ubrzanim, pabrzopoteznim tempom, saznali smo i posljednju šestoricu sudionikaosmine finala Svjetskoga prvenstva.
TRIPOLI, 25. lipnja 2004. (Hina) - Nakon doigravanja ubrzanim, pa brzopoteznim tempom, saznali smo i posljednju šestoricu sudionika osmine finala Svjetskoga prvenstva.

Od 6 dvoboja tri su odlučena nakon dopunskih mini-dvoboja od dvije partije igranih u tempu od 25 minuta po igraču za cijelu partiju uz dodatak od 10 sekundi poslije svakog odigranog poteza. U preostala tri odlučivalo se u brzopoteznom doigravanju, a posljednji su u areni ostali Rus Pavel Smirnov i Armenac Levon Aronian, te Rusi Konstantin Sakajev i Aleksej Drejev. Tu je odluka pala tek u trećoj brzopoteznoj partiji, u igri na «zlatni pogodak», a uspješniji su bili Smirnov i Drejev. Najveće iznenađenje priredio je Uzbekistanac Rustam Kasimdžanov, koji je s 2,5:1,5 izbacio velikog favorita i prošlogodišnjeg finalistu – Ukrajinca Vasilija Ivančuka.

Konačni rezultati 3. kola nakon doigravanja:

Aronian-SMIRNOV 3:4, Filippov-GRIŠČUK 2:4, Ivančuk-KASIMDŽANOV 1,5:2,5 , Mamedjarov-NISIPEANU 1,5:2,5 , Sakajev-DREJEV 3:4 i Bacrot-RADJABOV 1,5:2,5.

U osmini finala naš najbolji velemajstor Zdenko Kožul igra protiv velikog favorita – bugarskog velemajstora Veselina Topalova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙