FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BBC PLANIRA POKRENUTI TELEVIZIJSKI KANAL ZA ARAPE

LONDON, 24. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - BBC razmatra mogućnostpokretanja 24-satnog televizijskog news kanala za Arape, slijedećizahtijev britanskog Ministarstva vanjskih poslova, izjavila je usrijedu ta radio-televizijska kompanija.
LONDON, 24. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - BBC razmatra mogućnost pokretanja 24-satnog televizijskog news kanala za Arape, slijedeći zahtijev britanskog Ministarstva vanjskih poslova, izjavila je u srijedu ta radio-televizijska kompanija.

Kanal bi emitirao program za područje Bliskog istoka i Europe i natjecao se s utjecajnom arapskom televizijom sa sjedištem u Qataru - Al Jazeerom koju britanci i amerikanci optužuju da je glasnogovornik islamskih militanata.

Sličan projekt ranije ove godine pokrenula je i američka vlada. Postaja Al Hurra osnovana je u sjevernoj Virginiji, no još se bori za stjecanje kredibiliteta.

BBC-jev arapski televizijski program bio bi utemeljen na svjetskom servisu te tvrtke (BBC Word Service), zasebne cjeline koju je izravno osnovala britanska vlada.

No, taj projekt ne bi bio prvi upad britanske javne televizijske kuće u arapski televizijski prostor. Postaja BBC Arabic Television zatvorena je 1996., a mnogi od njenih bivših zaposlenika otišli su u Al Jazeeru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙