FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INDIJA I PAKISTAN ŽELE PONOVNO OTVORITI SVOJE KONZULATE

NEW DELHI, 23. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Indija i Pakistan slažu se daponovno otvore konzulate u svoja dva najveća grada, Bombaju iKarachiju, u korist aktualnog odmrzavanja njihovih odnosa, izjavio jeindijski ministar vanjskih poslova u intervjuu objavljenom u srijedu.
NEW DELHI, 23. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Indija i Pakistan slažu se da ponovno otvore konzulate u svoja dva najveća grada, Bombaju i Karachiju, u korist aktualnog odmrzavanja njihovih odnosa, izjavio je indijski ministar vanjskih poslova u intervjuu objavljenom u srijedu.

Natwar Singh kazao je dnevniku The Hindu kako je razgovarao o tom pitanju s pakistanskim kolegom Khurshidom Mahmudom Kasurijem prigodom njihova susreta s početka tjedna u okviru regionalne konferencije u Kini.

Načelni sporazum o ponovnom otvaranju misija zatvorenih prije deset godina zaključen je ali nije određen nijedan datum, dodao je on.

Otvaranje konzulata u dvije najveće luke olakšat će sastajanje obitelji odvojenih podjelom 1947. godine, koje su sada prisiljene ići po vize u glavne gradove - New Delhi i Islamabad.

Konzulati u Bombaju i Karachiju zatvoreni su 1994. godine u razdoblju napetosti između dviju suparničkih zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙