FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TALIJANSKA VLADA ODOBRILA HITNI ZAJAM ZA SPAŠAVANJE ALITALIE

RIM, 23. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Talijanska problemima pritisnutanacionalna zrakoplovna tvrtka Alitalia dobit će hitni zajam koji bijoj trebao pomoći izbjeći stečaj, izjavili su dužnosnici talijanskevlade.
RIM, 23. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Talijanska problemima pritisnuta nacionalna zrakoplovna tvrtka Alitalia dobit će hitni zajam koji bi joj trebao pomoći izbjeći stečaj, izjavili su dužnosnici talijanske vlade.

Taj zajam, čija je ukupna vrijednost, kako je rečeno, najmanje 400 milijuna eura i za koji jamstvo daje talijanska vlada, trebao bi toj kompaniji dati dovoljno likvidnosti kako bi se osiguralo da preživi nadolazeće mjesece.

"Radi se o prvom, važnom i neophodnom koraku ka cilju spašavanja nacionalne aviokompanije", kazao je zamjenik ministra za infrastrukturu Mario Tassone u priopćenju objavljenom nakon sastanka kabineta vlade.

Alitalia, čija je ukupna likvidnost navodno pala na samo 250 milijuna eura, u 2003. je zabilježila gubitke u visini 520 milijuna eura. Ta kompanija, koja je 62,39 posto u vlasništvu države, nalazi se u dubokoj financijskoj krizi i, kako je istaknuto iz njezine revizorske kuće Deloitte and Touche, prijeti joj bankrot ne budu li poduzete drastične mjere.

Zajam još mora odobriti Europska komisija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙