FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠPANJOLSKA POZDRAVILA OSLOBAĐANJE MAROKANSKIH RATNIH ZATVORENIKA

MADRID, 21. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Španjolska je u ponedjeljakpozdravila oslobađanje stotinu Marokanaca koje je bila zarobila FrontaPolisario koja se bori za neovisnost zapadne Sahare i ocijenila da bitaj potez mogao potaknuti "dijalog i razumijevanje" između oružanogpokreta zapadne Sahare i Maroka.
MADRID, 21. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Španjolska je u ponedjeljak pozdravila oslobađanje stotinu Marokanaca koje je bila zarobila Fronta Polisario koja se bori za neovisnost zapadne Sahare i ocijenila da bi taj potez mogao potaknuti "dijalog i razumijevanje" između oružanog pokreta zapadne Sahare i Maroka.

"Španjolska vlada zadovoljna je zbog odluke Fronte Polisario", ističe španjolsko ministarstvo vanjskih poslova u priopćenju koje je dobio AFP.

"Španjolska vjeruje da će ovo novo oslobađanje uz druge mjere uspostave povjerenja pomoći da se izgrade temelji ozračja koje će omogućiti dijalog i razumijevanje između strana", dodaje ministarstvo.

Fronta Polisario je u ponedjeljak izvijestila da je oslobodila stotinu marokanskih ratnih zatvorenika u Tindufu, na jugozapadu Alžira. Prema pokretu za neovisnost zapadne Sahare, riječ je o "humanitarnoj gesti" koja je učinjena na zahtjev Irske koja trenutno predsjeda EU-om te Španjolske.

Oslobađanje je na licu mjesta potvrdio irski ministar za razvoj Tom Kitts koji je u ponedjeljak boravio u Tindufu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙