FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NBA: PHIL JACKSON VIŠE NIJE TRENER LAKERSA

LOS ANGELES, 19. lipnja (Hina) - Phil Jackson od subote više nijetrener NBA viceprvaka, Los Angeles Lakersa. Tri dana nakon poraza uvelikom finalu protiv Detroit Pistonsa (1-4), Jackson i vlasnikLakersa Jerry Buss dogovorili su se da neće produživati ugovor, noBuss je ponudio Jacksonu ostanak u klubu, ali u nekoj drugojfunkciji.
LOS ANGELES, 19. lipnja (Hina) - Phil Jackson od subote više nije trener NBA viceprvaka, Los Angeles Lakersa. Tri dana nakon poraza u velikom finalu protiv Detroit Pistonsa (1-4), Jackson i vlasnik Lakersa Jerry Buss dogovorili su se da neće produživati ugovor, no Buss je ponudio Jacksonu ostanak u klubu, ali u nekoj drugoj funkciji.

Jackson bi se o ovoj ponudi trebao izjasniti u sljedećih nekoliko dana.

"Posljednjih pet godina koliko sam proveo na klupi Lakersa bili su prekrasno iskustvo. No, sada je vrijeme za pauzu i sažimanje dojmova", izjavio je Jackson.

Jackson je preuzeo poziciju prvog trenera Lakersa u ljeto 1999. godine kada je potpisao petogodišnji ugovor. Tijekom tog ugovora s Lakersima je osvojio tri naslova prvaka (2000., 2001. i 2002.), te je još jednom izborio finale (2004.).

Uz šest naslova osvojenih s Chicago Bullsima (1991., 1992., 1993., 1996., 1997. i 1998.), Jackson ima devet NBA naslova kao trener čime se izjednačio s legendarnim Redom Auerbachom na prvom mjestu najuspješnijih trenera svih vremena.

"Mislim da trenutačno na tržištu nema posla koji bi bio po Jacksonovu ukusu. Nikad ne reci nikad, ali ovo je idealna prilika za Phila da uzme odmor i smatram da će upravo to i napraviti", izjavio je Jacksonov agent Todd Musburger.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙