FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTVORENA MULTIMEDIJALNA KNJIŽARA U BOGOVIĆEVOJ

ZAGREB, 16. lipnja 2004. (Hina) - Izdavačka kuća Profil Megastoreotvorila je večeras u Bogovićevoj 7 u Zagrebu Multimedijalnu knjižaru,površine veće od 1500 četvornih metara, u kojoj je ponuđeno 65 tisućanaslova publicistike, beletristike i drugih izdanja.
ZAGREB, 16. lipnja 2004. (Hina) - Izdavačka kuća Profil Megastore otvorila je večeras u Bogovićevoj 7 u Zagrebu Multimedijalnu knjižaru, površine veće od 1500 četvornih metara, u kojoj je ponuđeno 65 tisuća naslova publicistike, beletristike i drugih izdanja.

Taj multimedijalni centar, najveći u ovom dijelu Europe, smješten je na tri kata, a osim knjižare u njemu će se dnevno održavati različite glazbene, filmske i video produkcije, kompjutorske igre i drugi sadržaji.

Direktor Profila Danijel Žderić istaknuo je da je to velik događaj za hrvatsku kulturu, a posebno za hrvatske nakladnike i ljubitelje knjige koji će u ovim prostorima moći pronaći sve relevantne naslove. Najavio je da će od 29. lipnja do 2. srpnja u toj multimedijalnoj knjižari biti priređen sajam knjiga rekavši da će i on privući sve zainteresirane za knjižnu produkciju.

U ime Ministarstva kulture nazočnima se obratio pomoćnik ministra Čedomir Višnjić rekavši kako je ovo prva privatna inicijativa, odnosno velik kulturni događaj, ne samo za grad Zagreb, nego za cijelu Hrvatsku, mjesto na kojem će se okupljati vodeći knjižari i izdavači. U ime grada Zagreba predstavnicima Profila Megastorea čestitao je zamjenik gradonačelnice Milan Bandić.

Večerašnji događaj svojom nazočnošću uveličao je i predsjednik Republike Stjepan Mesić, a kraći koncert održao je Arsen Dedić kojega je publika oduševljeno pozdravila.

Predsjednik Mesić izjavio je novinarima kako se raduje što je Zagreb dobio ovakav multimedijalni prostor u kojemu će se okupljati ljudi koji pišu, koji misle i oni koji će se služiti onim što je napisano u ponuđenoj literaturi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙