FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ured predsjednika Republike reagirao na izjavu zastupnika Letica

ZAGREB, 16. lipnja 2004. (Hina) - Ured predsjednika Republike Hrvatskereagirao je na današnju izjavu saborskog zastupnika prof. dr. SlavenaLetice, tijekom saborske rasprave o izmjenema Zakona o sukobu interesa- uputivši predsjedniku Hrvatskog sabora Vladimiru Šeksu pismo u kojemse navodi da je "na današnjoj sjednici Hrvatskog sabora uvaženizastupnik prof. dr. Slaven Letica iznio neprovjerenu i netočnuinformaciju, što je razlog ovog obraćanja u ime Predsjednika RepublikeHrvatske".
ZAGREB, 16. lipnja 2004. (Hina) - Ured predsjednika Republike Hrvatske reagirao je na današnju izjavu saborskog zastupnika prof. dr. Slavena Letice, tijekom saborske rasprave o izmjenema Zakona o sukobu interesa - uputivši predsjedniku Hrvatskog sabora Vladimiru Šeksu pismo u kojem se navodi da je "na današnjoj sjednici Hrvatskog sabora uvaženi zastupnik prof. dr. Slaven Letica iznio neprovjerenu i netočnu informaciju, što je razlog ovog obraćanja u ime Predsjednika Republike Hrvatske".

Ured predsjednika Republike pri tom citira izvješće Hine u kojem se, uz ostalo navodi kako je "nedopustivim sukobom interesa, HSP-ovac Slaven Letica danas u Hrvatskom saboru ocijenio 'obranu' doktorata Saše Mesić, kćeri predsjednika države, pred mentorom Esadom Prohićem, Mesićevim savjetnikom. Zakon o sprječavanju sukoba interesa neće imati smisla sve dok se ne onemoguće takvi slučajevi, rekao je Letica u raspravi o izmjenama tog Zakona, koje naziva antiteorijskim i antiintelektualnim", rekao je zastupnik Letica

U priopćenju Ureda predsjednika Republike ističe se kako je "predsjednikov savjetnik za znanost i obrazovanje prof. dr. Esad Prohić demantirao tekst objavljen u jednom tjedniku, na kojeg se zastupnik Letica očito poziva".

U demantiju dr. Prohića, kojeg je poslao i spomenutom tjedniku, navodi se kako je "istina da je na 7. redovitoj sjednici vijeća Geološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, održanoj 9. travnja 2004., pod točkom 5. b). 1. za mentora gđe. Saše Mesić izabran prof. dr. sc. Mladen Juračić, redoviti profesor Geološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu".

Ured predsjednika Republike Hrvatske također je zamolio predsjednika Hrvatskog sabora, Vladimira Šeksa, da pismo Ureda predsjednika pročita zastupnicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙