FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VALDAS ADAMKUS POBJEDNIK PRVOG KRUGA PREDSJEDNIČKIH IZBORA U LITVI

VILINUS, 14. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Bivši litavski predsjednikValdas Adamkus pobjednik je prvog kruga predsjedničkih izbora u Litvi,objavilo je u ponedjeljak državno izborno povjerenstvo.
VILINUS, 14. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Bivši litavski predsjednik Valdas Adamkus pobjednik je prvog kruga predsjedničkih izbora u Litvi, objavilo je u ponedjeljak državno izborno povjerenstvo.

Nakon prebrojanih rezultata s 90 posto biračkih mjesta, poznato je da je nezavisni kandidat centrističkog uvjerenja Valdas Adamkus dobio potporu 30 posto birača. U drugom krugu predsjedničkih izbora ogledat će se s predsjednicom tamošnje seljačke stranke Kazimirom Prunskiene koja je osvojila 22 posto glasova.

Adamkus (77) je bio predsjednik Litve od 1999. do 2003. godine. Na prošlogodišnjim predsjedničkim izborima izgubio je od Rolandasa Paksasa, koji je potom nakon nešto više od godinu dana obnašanja predsjedničke dužnosti opozvan s položaja zbog brojnih afera.

Kazimira Prunskiene (61) bila je prva premijerka Litve nakon stjecanja neovisnosti od Sovjetskog Saveza.

Analitičari predviđaju da će drugi krug izbora biti prilično neizvjestan jer Adamkus nema preveliku potporu izvan urbane populacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙