FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: pet kilometara duga kolona vozila pred naplatnim kućicma u Lučkom

ZAGREB, 13. lipnja 2004. (Hina) - Kolone vozila duge oko 5 kilometaračekaju na naplatu cestarine u Lučkom kod Zagreba, izvijestio jeHrvatski autoklub u 15.30 sati.
ZAGREB, 13. lipnja 2004. (Hina) - Kolone vozila duge oko 5 kilometara čekaju na naplatu cestarine u Lučkom kod Zagreba, izvijestio je Hrvatski autoklub u 15.30 sati.

Iako radi svih devet izlaza na naplatu cestarine čeka se dugo.

Usporeno i u koloni vozi se na obilasku gradiliąta dionice ceste D1, Korenica-Pećane, te od spoja sa brzom cestom kod Udbine. S mora prema unutrašnjosti po D1 promet je gust i kroz Liku teče usporeno.

U Istri, Gorskom Kotaru, središnjoj i sjevernoj Hrvatskoj kolnici su mokri.

Usporeno se vozi zbog bočnih udara vjetra na dionici autoceste Kikovica-Oštrovica, a na tom je dijelu zabrana vožnje za teretna vozila iznad 3,5 tone, ona s natkrivenim teretnim prostorom i autobusima. Zbog snažna vjetra, za Prvu skupinu vozila (autobusi na kat, vozila s kamp-kućicom, motocikli) zatvoreni su Krčki i Paški most te Jadranska magistrala, od Senja do Novog Vinodolskog.

Autocesta A6 Rijeka-Zagreb, od čvora Delnice do čvora Oštrovica zatvorena je do 15. lipnja. Promet ide obilazno: državnom cestom 32, Delnice-Gornje Jelenje, te županijskom cestom do Oštrovice (i obratno).

Zbog radova na D21, od ulaza u Lovran do izlaza iz Medveje, prometuje se usporeno i otežano.

Između tunela Sveti Rok i Krpani, na dijelu autoceste A1 Zagreb-Split, zatvoreni su vozni i zaustavni trak, a na dijelu Mala Kapela- Bosiljevo zatvoren je preticajni trak.

Na autocesti A3 Zagreb-Slavonski Brod, zbog obnove sjevernoga kolnika na dionicama Kutina-Popovača-Križ Novoselec, te Lužani-Nova Gradiška prometuje se dvosmjerno južnim trakom. Obnavlja se i južni kolnik na dionicama Ivanja Reka-Ivanić Grad i Novska-Okučani pa se vozi dvosmjerno sjevernim, uz ograničenje brzine na 80 km/h.

Zatvorena je dionica D5 Virovitica-Terezino Polje, od Virovitice do Lukača. Vozi se obilazno: Suhopolje-Gradina-Lukač-D5-Terezino Polje, odnosno Terezino Polje-Lukač-Rogovac-D2-Đurđevac.

Na Jadranskoj magistrali (D8) mogući su zastoji, zbog radova, na dionicama Šibenski most-nadvožnjak Šubićevac, Raba-Klek, u Zadru je magistrala zatvorena od "semafora Ričine" do križanja s Benkovačkom cestom.

Kod Brinja na D23 traju radovi na nadvožnjaku Vranjić, a promet se propušta svakog sata po 15 minuta.

Danas, od 12 do 23 sata zabrana je prometa teretnim motornim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, traktorima i radnim strojevima, na važnijim državnim cestama i trajektnim lukama Split i Zadar.

Na graničnim prijelazima Macelj, Bregana Rupa, Kaątel i Plovanija gust je promet na izlazu iz Hrvatske. Na prijelazima Bregana i Macelj čekaju kolone duge 2 do 3 km. Također je gust promet na ulazu u Hrvatsku na prijelazima Županja i Stara Gradiška gdje se također čeka u kilometarskoj koloni.

Trajekti plove prema ljetnom redu plovidbe. Na pristaništima Žigljen, Merag i Mišnjak pojačan i na ukrcaj se duže čeka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙