FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VEĆINA AMERIKANACA MISLI DA NIJE VRIJEDILO IĆI U RAT U IRAKU

WASHINGTON,12. lipnja(Hina) - Većina američkih birača sada smatra danije vrijedilo ići u rat u Iraku, ali ne žele da se Sjedinjene Državepovuku iz te zemlje, pokazalo je u petak istraživanje javnogamišljenja lista "Los Angeles Times".
WASHINGTON,12. lipnja(Hina) - Većina američkih birača sada smatra da nije vrijedilo ići u rat u Iraku, ali ne žele da se Sjedinjene Države povuku iz te zemlje, pokazalo je u petak istraživanje javnoga mišljenja lista "Los Angeles Times".

U istraživanju provedenom od subote do utorka 53 posto ispitanih birača reklo je da nije bilo vrijedno ići u rat u Iraku, dok 43 posto smatra da jeste.

"LA Times" piše da istraživanje po prvi put pokazuje da većina američkih birača dovodi u pitanje da li stanje u Iraku opravdava pokretanje rata. Na isto pitanje u istraživanju provedenom u ožujku i studenom njihovo raspoloženje je bilo brojčano izraženo upravo obratno.

Istraživanje je pokazalo da 35 američkih birača misli da SAD dobro napreduju u Iraku, dok 61 posto kaže da SAD sve više 'zaglibljuje' u toj zemlji.

Unatoč tomu manje od 20 posto ispitanika kaže da SAD treba povući svoje snage iz Iraka u roku od nekoliko tjedana, a 25 posto da treba odrediti rok za povlačenje. Sedamdeset tri posto misli da SAD ne treba postaviti određeni rok za povlačenje iz Iraka jer bi to rezultiralo neredima i građanskim ratom.

Unatoč problemima u Iraku 52 posto ispitanih misli da Amerika dobija rat u toj zemlji, dok manje od četvrtine smatra da pobunjenici pobjeđuju.

Sve veće dvojbe Amerikanaca oko iračke operacije nanose političku štetu predsjedniku Georgeu W. Bushu koji se namjerava u studenom natjecati za drugi mandat predsjednika.

Istraživanje je pokazalo da 44 posto odobrava način na koji američki predsjednik vodi rat u Iraku, u usporedbi s 51 posto u ožujku.

No, ni demokratski predsjednički kandidat senator John Kerry nije prošao dobro. Trideset četiri posto ispitanika reklo je da Kerry nije ponudio jasan plan za uspjeh u ratu u Iraku, dok 15 posto smatra da jeste.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙