FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 12. lipnja

ZAGREB, 12. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasubotu, 12. lipnja.
ZAGREB, 12. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za subotu, 12. lipnja.

PARK PRIRODE KOPAČKI RIT/BILJE - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić posjetit će Park prirode Kopački rit i bit će nazočan 5. jubilarnom Etno susretu u Bilju. U 15,00 sati predsjednik dolazi u Park prirode Kopački rit gdje će se susreti s organizatorima "Baranjskog bećarca", te razgledati Park. U 17,05 sati predsjednik, kako je predviđeno programom posjeta, dolazi u Tikveš gdje će razgledati Bioekološke stanice i kapele obnovljene za Papin posjet. Za 18,00 sati predviđen je dolazak u dvorac "Eugen Savojski" u Bilju u kojem će razgledati eksponate, a 5. Etno susret počinje u 18,35 sati (Domu kulture, Kralja Zvonimira 1).

ZAGREB - Hrvatska seljčka stranka (HSS) održat će, u okviru proslave rođendana braće Radić, Glavnu programsku skupštinu. Na Skupštini će biti usvojen nacionalni program obilježavanja 100. obljetnice HSS-a, programska deklaracija stranke te posebni zaključci koji se odnose na operativne i organizacijske zadaće stranke, statutarne promjene te lokalne izbore (Kongresna dvorana "Globus" na Zagrebačkom velesajmu, 10,00 sati)

ZAGREB - HDZ obilježava 15. obljetnicu svog osnutka. U 10,00 sati Predsjedništvo HDZ-A predvođeno predsjednikom stranke Ivom Sanaderom položit će vijenac na Oltar domovine, u 10,30 sati Predsjedništvo HDZ-a predvođeno Ivom Sanaderom položit će vijenac na grob prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana, a u 18,30 sati održat će se svečana sjednica Predsjedništva HDZ-a u prostorijama NK "Jarun".

UMAG - Sindikat ribara Hrvatske u umaškoj će luci organizirati prosvjed zbog nedavne odluke Hrvatskog sabora da se odgodi primjena ribolovno-ekološkog pojasa za članice EU. Predsjednik Sindikata ribara Hrvatske Luciano Bose najavio je da će prosvjed početi u 11 sati, kada će 30-ak ribarskih brodica iz Istre, nakon okupljanja u umaškoj luci, uz zvukove sirena krenuti prema otvorenome moru. Nakon povratka u luku ribari će novinarima izreći svoje stajalište o odgodi primjene ribolovno-ekološkog pojasa.

ZAGREB - Centralna proslava 50. godišnjice kazališta Trešnja na kojoj će se u prigodni program podijeltiti darovi najzaslužnijim djelatnicima i suradnicima (Gradsko kazalište "Trešnja", Mošćenička 1, 20,00 sati)

RIJEKA - Svečani koncert orkestra i zbora Opere riječkog Hrvatskon narodnog kazališta Ivana pl. Zajca posvećen blagdanu Sv. Vida. Dirigirat će Davorin Hauptfeld, a bit će izvedena djela Kamila Kolba, Šime Marovića, Vatroslava Lisinskog te, premijerno, "Glorija" riječkog skladatelja Roberta Hallera (Katedrala sv. Vida, u 21 sat)

OPATIJA - Otvorenje izložbe "Bečka umjetnost plakata oko 1900." na kojoj će biti izložena djela G. Klimta, E. Schielea, O. Kokoschke i S. Glaxa i drugih. Izložba se postavlja u povodu 160. obljetnice turizma u Opatiji, a realizirana je u suradnji s Povijesnim muzejem Beča (Umjetnički paviljon "Juraj Šporer", u 20 sati).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙