FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA ČETVRTAK, 3. LIPNJA

ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događajaza srijedu, 3. lipnja
ZAGREB, 2. lipnja 2004. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja za srijedu, 3. lipnja

ZAGREB - Nastavak 7. sjednice Hrvatskog sabora (Hrvatski sabor, trg Sv. Marka 6 u 9,30 sati). Zastupnici će u popodnevnom dijelu sjednice raspravljati o dopuni Odluke o proširenju jurisdikcije Hrvatske na Jadranu, kojom se predlaže odgoda proglašenja ekološko-ribolovne zone sve do sklapanja ugovora o partnerstvu u ribarstvu između Hrvatske i Europske zajednice. Prijedlog dopune Vlada je Saboru uputila sa svoje izvanredne sjednice, a u dnevni red je, uz protivljenje svih oporbenih klubova, uvrštena po hitnom postupku. Kako se neslužbeno doznaje, Vlada se na odgodu primjene zaštićene zone, koja je po prošlogodišnjoj odluci Sabora na snagu trebala stupiti u listopadu ove godine, odlučila zbog pritisaka Italije i Slovenije, odnosno njihova protivljenja proširenju hrvatske jurisdikcije na Jadranskom moru. Te su dvije članice EU, navodno, bile spremne uložiti veto na Vijeću ministara EU sredinom lipnja, kada Hrvatska očekuje odluku o statusu kandidata i određivanje datuma za početak pregovora o članstvu u EU.

POŽEGA - Vlada Republike Hrvatske održat će sjednicu u Požegi. Na sjednici će, među ostalim, biti riječi o Operativnom planu podizanja trajnih nasada, po kome bi se u iduće četiri godine u Hrvatskoj trebalo zasaditi 13.000 hektara novih vinograda, 15.000 hektara novih voćnjaka i 5.500 novih maslinika. Vlada će , kako se očekuje, izmijeniti program poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva u turizmu, s ciljem da zaustavi prekomjernu izgradnju apartmana na obali, a dobit će i informacije kako teku pripreme za obranu od požara tijekom ljeta. Među ostalim, na dnevnom redu su izmjene uvjeta kreditiranja infrastrukturnih i gospodarskih projekata, kako bi se siromašnijim područjima omogućilo da za infrastrukturne i gospodarske projekte dio sredstava dobiju od države nepovratno. (Velika Županijska vijećnica, Županijska ulica 7 u 12,30 sati). Predsjednik Vlade Ivo Sanader sastat će se s predstavnicima Požeško-slavonske županije, saborskim zastupnicima, gradonačelnicima, načelnicima i gospodarstvenicima (Vatrogasni dom, V, Babukića 27 u 10 sati). Održat će se i sjednica Povjerenstva za građenje javnih cesta i industrijsko-poduzetničkih zona (Zgrada Gradskog poglavarstva, Trg Sv. Trojstva 1 u 11,15 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske stranke prava (HSP) o odgodi primjene ekološko ribolovne zone, (Hrvatski sabor, Klub zastupnika u 10,30 sati)

ZAGREB - Zajednička konferencija za novinare Kluba zastupnika Libre i zastupnika LS-a o programskoj i političkoj suradnji tih dviju stranaka (Hrvatski sabor, dvorana Klub zastupnika u 12 sati)

CAVTAT - Svečano otvorenje ESPOO konvencije na kojem će ministri i drugi visoki predstavnici vladinih tijela iz 42 zemlje, predstavnici međuvladinih i nevladinih organizacija iz regije dati svoje viđenje o tome kako procjena utjecaja na okoliš mogu pomoći pri donošenju odluka o njegovoj zaštiti. Bit će prezentirani i dosadašnji rezultati i obrazložene promjene koje će biti nužno uvesti. Očekuje se da glavnu raspravu otvori ministrica za europske integracije Kolinda Grabar Kitarović (hotel Croatia, u 10 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare predsjednika Udruge hrvatskih sudaca Vladimira Gredelja u povodu zahtjeva za stegovnom postupku protiv njega. Zahtjev je podnio predsjednik bjelovarskog Županijskog suda (hotel Opera, restoran Allegro u 10 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatskog sindikata pošte i telekomunikacija o raspodjeli dividende Hrvartskih telekomunikacija (Dom grafičara, Brešćenskog 4 u 12 sati)

RIJEKA - Praizvedba talijanska drame "La Vaccaria" Angela Beolca Ruzzantea u režiji Gianfranca de Bosia u Hrvatskom narodnom kazalištu "Ivana pl. Zajca". Uz članove talijanske drame u predstavi sudjeluju i ostali ansambli riječkog HNK, a glumit će i neki od istaknutih glumaca Hrvatske drame ove kuće (HNK, Ivana pl. Zajca u 19,30 sati)

Dežurni urednici:

prijepodne: Neven Leskovar

poslijepodne: Dubravka Dadić

navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙