FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

REZULTATI LOKALNIH IZBORA U VELIKOJ BRITANIJI: TEŽAK PORAZ LABURISTA

LONDON, 11. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Britanci bijesni zbog rata uIraku kaznili su premijera Tonyja Blaira i njegovu stranku na lokalnimizborima čiji su rezultati objavljeni u petak i prema kojima jevladajuća Laburistička stranka tek na trećem mjestu s 26 postoosvojenih glasova, iza konzervativaca koji su osvojili 38 i liberalnihdemokrata s 30 posto glasova.
LONDON, 11. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Britanci bijesni zbog rata u Iraku kaznili su premijera Tonyja Blaira i njegovu stranku na lokalnim izborima čiji su rezultati objavljeni u petak i prema kojima je vladajuća Laburistička stranka tek na trećem mjestu s 26 posto osvojenih glasova, iza konzervativaca koji su osvojili 38 i liberalnih demokrata s 30 posto glasova.

Analitičari i političari slažu se da su rat u Iraku i nestabilnost za vrijeme američke okupacije te zemlje uzeli danak. "Ovo je jasno glasanje u znak prosvjeda", kazala je za BBC ministrica u vladi Tessa Jowell. "Irak je sigurno jedan od čimbenika", dodala je.

Nakon prebrojanih rezulatata za 82 od 166 gradskih vijeća, poznato je da su laburisti su izgubili 211 mjesta, a očekuje se da bi konačni gubitak mogao iznositi i više od 400 mjesta u gradskim vijećima.

Rezultati lokalnih izbora održanih u četvrtak - nakon kojih će uslijediti rezultati izbora za londonskog gradonačelnika u petak i rezultati izbora za Europski parlament u nedjelju - neizbježno će obnoviti nagađanja o načinu na koji Blair vodi zemlju.

No, unatoč tome mnogi analitičari smatraju da će Blair ipak dovesti laburiste do pobjede na općim izborima koji se održavaju 2005. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙