FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DVOJICA OSUMNJIČENIH ZA TROSTRUKO UBOJSTVO U SLAVONSKOM BRODU

SLAVONSKI BROD , 10. lipnja 2004. (Hina) - Dvojica osumnjičenika zatrostruko ubojstvo koje se jučer dogodilo u najužem središtuSlavonskog Broda bit će sutra uz kaznenu prijavu privedena istražnomesucu Županijskog suda u Slavonskom Brodu, rečeno je danas naizvanrednoj konferenciji za novinare u brodsko-posavskoj Policijskojupravi.
SLAVONSKI BROD , 10. lipnja 2004. (Hina) - Dvojica osumnjičenika za trostruko ubojstvo koje se jučer dogodilo u najužem središtu Slavonskog Broda bit će sutra uz kaznenu prijavu privedena istražnome sucu Županijskog suda u Slavonskom Brodu, rečeno je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare u brodsko-posavskoj Policijskoj upravi.

Osumnjičeni su A.B. (45) i D.V. (23), obojica iz Slavonskog Broda. Neslužbeno se doznaje da je riječ o Antunu Blaževiću i Darku Vukojeviću.

U pucnjavi jučer oko 16 sati u gradskome središtu, ispred ugostiteljskog objekta "Millenium" smrtno su ranjeni Dragan Prgomet (32) i Goran Begić (33) iz Slavonskog Broda te Draganov brat Željko Prgomet (28) iz Bodegraja.

Dragan i Goran umirovljeni su kao djelatne vojne osobe, a Željko je djelatna vojna osoba.

Načelnik Odjela operativnih poslova Željko Buttel izvijestio je kako je provedenim istražnim mjerama i pregledom pet osobnih vozila, jedne obiteljske kuće i ugostiteljskog objekta pronađena veća količina oružja, a blizu objekta i minsko-eksplozivna sredstva.

"Pri pregledu obiteljske kuće A.P. pronašli smo tri pištolja za koja nema dozvolu za držanje ili nošenje vatrenog oružja, što podliježe prekršajnoj odgovornosti. Također smo pronašli dva pištolja za koja osnovano sumnjamo da su predmeti kojima su počinjena ta teška kaznena djela", rekao je Buttel.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o kući poznatnoga brodskog ugostitelja i bivšeg saborskog zastupnika Ante Prkačina.

Načelnik brodsko-posavske Policijske uprave Mijo Kršić potvrdio je kako je tijekom noći u policiji bio i Prkačin kao svjedok radi davanja obavijesti, nakon čega je otišao kući.

Prkačin, kojemu je osumnjičeni A.B. šogor, još je jučer izjavio da je četiri puta zvao policiju jer je bio svjedok prepirkama na terasama kafića.

U policiji je potvrđeno da su jučer s nekolicinom sudionika sukoba obavljeni razgovori, ali nije bilo spoznaja o prijetnjama, nekim drugim kaznenim djelima, ni o posjedovanju vatrenog oružja.

U policiji je također rečeno da ubijeni mladići nisu bili naoružani.

Buttel je dodao kako policija nema spoznaja da je riječ o obračunu klanova ili kriminalnih skupina, ali sve navode provjerava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙