FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BRITANCI OČEKUJU JEDNOGLASNU POTPORU UN-OVOJ REZOLUCIJI

LONDON, 8. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Britanci očekuju jednoglasnupotporu UN-ove rezolucije o prijenosu vlasti u Iraku, izjavio je uutorak britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw.
LONDON, 8. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Britanci očekuju jednoglasnu potporu UN-ove rezolucije o prijenosu vlasti u Iraku, izjavio je u utorak britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw.

"Mogli bismo dobiti devet glasova koliko nam je minimalno potrebno. Mislim da nijedna članica Vijeća sigurnosti neće uložiti veto", kazao je Straw za radio BBC. "Želimo jednoglasnu potporu i vjerujem da ćemo je i dobiti", kazao je.

Washington i London pozvali su Vijeće sigurnosti koje čine predstavnici 15 zemalja članica da u utorak glasuju za rezoluciju.

Francuzi, koji imaju pravo veta, već su prije izjavili kako namjeravaju poduprijeti posljednji američko-britanski nacrt rezolucije o Iraku nakon unošenja nekih izmjena.

Rezoluciju namjeravaju poduprijeti i Njemačka i Španjolska.

"Njemačka će glasovati za rezoluciju", rekao je njemački ministar vanjskih poslova Joschka Fischer u Berlinu. "Moramo se držati rasporeda koji će dovesti do slobodnih i pravednih izbora najkasnije u siječnju 2005."

U Madridu je španjolski ministar vanjskih poslova Miguel Moratinos rekao da će "Španjolska glasovati za rezoluciju u duhu suradnje".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙