FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KONFERENCIJA O INFORMACIJSKIM TEHNOLOGIJAMA

CAVTAT, 7. lipnja 2004. (Hina) - Više od 150 znanstvenika i stručnjakaiz Hrvatske i svijeta okupilo se na 26. međunarodnoj konferenciji oinformacijskim tehnologijama "Information Technology Interfaces ITI2004" koja je danas započela u cavtatskom hotelu Croatia.
CAVTAT, 7. lipnja 2004. (Hina) - Više od 150 znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske i svijeta okupilo se na 26. međunarodnoj konferenciji o informacijskim tehnologijama "Information Technology Interfaces ITI 2004" koja je danas započela u cavtatskom hotelu Croatia.

Konferenciju, koja se održava do 10. lipnja, organiziraju Sveučilišni računski centar - SRCE, a pokrovitelji su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Sveučilište u Zagrebu.

Posebna tema ovogodišnje konferencije je povezanost, izazovi i mogućnosti informatike i genetike. Tako, uz računalne stručnjake, konferencija ugošćuje znanstvenike iz područja genetike i molekularne biologije.

"Danas, kada je potpuna specijalizacija u svakodnevnom radu neminovna, okupljanja koja potiču interdisciplinarnu razmjenu znanja i mogućnost uvida u 'susjedna' područja doprinose kvaliteti znanstvenih istraživanja i širini pogleda u trenutcima donošenja strateških odluka", naglasio je predsjednik Organizacijskog odbora i ravnatelj Srca Zoran Bekić.

Na konferenciju su pristigla 134 rada 261 autora iz 29 zemalja svijeta

U okviru skupa bit će održana i međunarodna radionica o mjerenju stupnja razvijenosti informacijskog društva, a cilj joj je dati pregled međunarodno prihvaćenih principa i metoda za mjerenje informacijskog društva.

Održat će se i okrugli stol na temu svrhe obrazovanja, a prvi put je organizirano i natjecanje za najbolji studentski rad pristigao na konferenciju.

Međunarodna znanstvena konferencija održava se već punih 30 godina, a prva je održana 1974. u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙