FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UBS SPREMAN ZA VEĆE RIZIKE U NASTOJANJU DA POVEĆA ZARADU

ZUERICH, 4. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Švicarski bankarski div UBSspreman je na poduzimanje većeg rizika kako bi njegovo poslovanjeraslo te kako bi se mogao suprotstaviti tradicionalnoj dominacijiameričkih financijskih divova u području globalnog investicijskogbankarstva.
ZUERICH, 4. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Švicarski bankarski div UBS spreman je na poduzimanje većeg rizika kako bi njegovo poslovanje raslo te kako bi se mogao suprotstaviti tradicionalnoj dominaciji američkih financijskih divova u području globalnog investicijskog bankarstva.

"Želimo poduzeti veće rizike", izjavio je izvršni financijski direktor te 6. po veličini u svijetu banke Clive Standish. "Pritom neće biti promjena u našoj kulturi rizika".

U nastojanju da kapitalizira 'boom' na tržištu obveznica i oporavak na globalnim tržištima dionica, UBS se pridružio ostalim velikim svjetskim bankama u poduzimanju većeg rizika u zadnjih nekoliko mjeseci, potaknuvši rast svoje zarade.

U svibnju je ta banka izvijestila o najboljem ikad postignutom tromjesečnom rezultatu poslovanja. Bančina dobit u prva tri ovogodišnja mjeseca dosegnula je 2,4 milijarde švicarskih franaka, dvostruko više nego u istom razdoblju lani.

"Napravili smo golemi napredak u širenju naše franšize", kazao je izvršni direktor UBS-a Peter Wuffli. "Poslujemo punom parom".

Ta banka, s opreznim apetitom za rizik u razdoblju trogodišnjeg trenda pada cijena na tržištima dionica koji joj je pomogao da stabilizira zaradu tijekom recesije, od početka godine povećava svoj rizični profil, ostvarujući pritom velike koristi. Ipak, i sada se obvezuje da neće odbaciti svoju tradicionalnu averziju prema nekontroliranim rizicima, sa još svježim sjećanjem na golemi gubitak svog novca i ugleda nakon kolapsa LTCM hedge fonda u 1998.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙