FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BUSH DOPUTOVAO U ITALIJU

RIM, 4. lipnja 2004. (Hina) - Američki predsjednik George W. Bushsletio je u petak oko pola sata iza ponoći u zračnu lukuRome-Ciampino gdje u petak počinje dvodnevni posjet Italiji tijekomkojeg će se sastati s predsjednikom vlade Silvijem Berlusconijem ipapom Ivanom Pavlom II, javljaju agencije.
RIM, 4. lipnja 2004. (Hina) - Američki predsjednik George W. Bush sletio je u petak oko pola sata iza ponoći u zračnu luku Rome-Ciampino gdje u petak počinje dvodnevni posjet Italiji tijekom kojeg će se sastati s predsjednikom vlade Silvijem Berlusconijem i papom Ivanom Pavlom II, javljaju agencije.

Bush treba razgovarati i s talijanskim predsjednikom Carlom Azegliom Ciampijem u petak ujutro.

Zatim će se uputiti u Vatikan na susret sa Svetim Ocem a poslije podne će sudjelovati u svečanom obilježavanju obljetnice oslobođenja Rima za što su 4. lipnja 1944. bile zaslužne američke postrojbe.

U subotu Busha očekuju razgovori s Berlusconijem, jednim od američkih saveznika u Iraku, te konferencija za novinare.

U glavnome gradu Italije očekuju se u petak prosvjedi protiv rata u Iraku.

Bush će europsku turneju nastaviti u subotu odlaskom u Francusku gdje će osim sastanka s predsjednikom Jacquesom Chiracom sudjelovati u obilježavanju 60. obljetnice iskrcavanja savezničkih snaga u Normandiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙