FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ljubljanski zoološki vrt uvodi europske standarde

LJUBLJANA,3. lipnja 2004.(Hina) - Ljubljanski Zoološki vrt želipostati jedan od najljepših u Europi i uvesti europske standarde a zate potrebe , uz državni novac, očekuje i sredstva iz europskihstrukturnih fondova.
LJUBLJANA,3. lipnja 2004.(Hina) - Ljubljanski Zoološki vrt želi postati jedan od najljepših u Europi i uvesti europske standarde a za te potrebe , uz državni novac, očekuje i sredstva iz europskih strukturnih fondova.

"Iako nemamo dovoljno ni kadrova ni novaca, želimo da jedini slovenski zoološki vrt postane potpuno sličan modernim zoološkim vrtovima u Europi", rekla je u četvrtak za ljubljanski "Dnevnik" direktorica Zoološkog vrta Zdenka Barbara Ban Fischinger.

Po njenim riječima, životinje su sada često smještene u neprikladnim starim nastambama. Zato će se iduće godine, primjerice, graditi novi kavezi za majmune i divlje mačke, a razmišlja se i o rješenju stambenog pitanja za slona kojemu prijeti reumatizam jer zimi mora spavati na betonu.

Prva investicija, najavila je direktorica, bit će bazen za morskog lava koji mora biti dovršen do jeseni ove godine.

"Glavni je naš cilj stvoriti životinjama uvjete kakve imaju u prirodi", rekla je Fischinger i dodala da je zadaća Zoološkog vrta-senzibilizirati ljude za pravi odnos prema životinjama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙