FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD SUMNJAJU DA JE CHALABI PRENIO INFORMACIJE IRANU, U TIJEKU AMERIČKA ISTRAGA

WASHINGTON, 21. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države provodeistragu o Ahmadu Chalabiju, čelniku Iračkog nacionalnog kongresa, kakobi utvrdile je li prenio osjetljive informacije Iranu, javila jeagencija France Presse pozivajući se na američkog dužnosnika.
WASHINGTON, 21. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države provode istragu o Ahmadu Chalabiju, čelniku Iračkog nacionalnog kongresa, kako bi utvrdile je li prenio osjetljive informacije Iranu, javila je agencija France Presse pozivajući se na američkog dužnosnika.

"Postoje podaci koji govore da je Ahmad Chalabi prenio osjetljive informacije Iranu, o čemu se trenutno provodi istraga", kazao je dužnosnik ne želeći otkriti svoj identitet i ne navodeći o kakvim je informacijama riječ ni kada su one prenesene.

Chalabi je iranskim agentima osobno prenio informacije koje su toliko osjetljive da da su mogle "ugroziti američke živote", izvijestila je u četvrtak postaja CBS. Dokazi protiv Chalabija su "čvrsti poput betona", tvrdi ista postaja.

Chalabijevo je okružje izjavilo da su optužbe "apsurdne" i upozorilo na spletke CIA-e koja ga želi oblatiti.

Vijest se poklopila s premetačinom koju je u četvrtak u Chalabijevu stanu i uredu u Bagdadu provela iračka policija.

Chalabi je u petak izjavio da je ponosan što je dan ranije bio meta premetačine koju je naložio SAD-a, istaknuvši da to potvrđuje kako se on zauzima za neovisnost Iraka.

Razlog neprijateljstva koje prema njemu pokazuje SAD jesu njegovi "pozivi za neovisnost i suverenitet Iraka i moja zaštita iračkih probitaka", dodao je Chalabi, ustvrdivši da su Sjedinjene Države izravno odgovorne za operacije od četvrtka, unatoč protivnim izjavama načelnika američkog združenog stožera Richarda Myersa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙