FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAGOVORNIK EUTANAZIJE NAPISAO "VODIČ ZA DOBRU SMRT"

LONDON, 2. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Inspiriran raznim vodičima,zagovornik prava na smrt sastavio je "Vodič za dobru smrt" koji sadržipopis organizacija koje pomažu ljudima da okončaju svoj život kao irelevantne zakone u cijelom svijetu.
LONDON, 2. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Inspiriran raznim vodičima, zagovornik prava na smrt sastavio je "Vodič za dobru smrt" koji sadrži popis organizacija koje pomažu ljudima da okončaju svoj život kao i relevantne zakone u cijelom svijetu.

Eutanazija je bila tema uzavrele rasprave u Britaniji nakon nekoliko slučajeva prošle godine kada su bolesni Britanci putovali u druge zemlje kako bi im se pomoglo da izvrše samoubojstvo.

"Bio sam u pubu, večerao i ugledao policu punu vodiča - 'Vodič za dobre hotele', 'Vodič za dobre restorane' i tako dalje - i tada sam pomislio: to nam treba", rekao je Derek Humphry.

"To je knjiga podataka za inteligentne ljude koji žele donijeti odluku o svojoj smrti", izjavio je Humphry, bivši novinar Sunday Timesa.

Humphry je napisao nekoliko knjiga o eutanaziji, uključujući vodič iz 1991. "Final Exit" u kojem detaljno piše o tome kako okončati život, a koji je prodan u više od milijun primjeraka i uključuje poglavlja o samoizgladnjivanju i bizarnim načinima smrti.

Švicarska, Nizozemska i Belgija imaju zakon o eutanaziji, a pomoć pri samoubojstvu dozvoljen je i u američkoj državi Oregon od 1998.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙