FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTVORENI NOVI POGONI OSJEČKE "SAPONIJE"

OSIJEK, 2. lipnja (Hina) - U osječkoj kemijsko-farmaceutskoj tvrtki"Saponija" dd pušteni su danas u rad novi pogoni, u čiju jemodernizaciju uloženo 4,5 milijuna eura, a riječ je o pogonima zaproizvodnju praškastih i tekućih deterdženata te toaletno-kozmetičkihproizvoda u tubama koji će omogućiti povećanje standarda kvalitete ipakiranja proizvoda te veću učinkovitost u proizvodnji.
OSIJEK, 2. lipnja (Hina) - U osječkoj kemijsko-farmaceutskoj tvrtki "Saponija" dd pušteni su danas u rad novi pogoni, u čiju je modernizaciju uloženo 4,5 milijuna eura, a riječ je o pogonima za proizvodnju praškastih i tekućih deterdženata te toaletno-kozmetičkih proizvoda u tubama koji će omogućiti povećanje standarda kvalitete i pakiranja proizvoda te veću učinkovitost u proizvodnji.

Pogone je pustio u rad ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić koji je rekao kako je ova investicija puno značajnija od njezine novčane vrijednosti, jer se radi o ulaganju u proizvodnju koje će podići razinu proizvodnosti, bez čega ni jedna tvrtka ne može biti konkurentna na domaćem i inozemnom tržištu.

Kazao je kako je prioritet Vlade i Ministarstva proizvodnja i njezina konkurentnost, bez čega nema povećanja izvoza te da su stoga nužna ulaganja u nove tehnologije, istraživanja, kadrove i obrazovanje.

Kao neke od mjera poticanja poduzetništva Vukelić je istaknuo da Ministarstvo priprema kreditnu liniju za ulaganja u proizvodnju i nove tehnologije, s maksimalnom kamatom od 2 posto. Najavio je jaču potporu hrvatskim tvrtkama u nastupu na inozemnim tržištima, poput aktivnijeg sudjelovanja gospodarske diplomacije, subvencioniranja troškova istraživanja i marketinške obrade tržišta.

Predjsednik Uprave Saponije Damir Skender kazao je kako ova investicija za tvrtku znači povećanje kapaciteta te stvaranje pretpostavki za bolje upravljanje zalihama i poboljšanje uvjeta rada u tvrtki.

"Saponia" je u posljednjih šest godina u modernizaciju proizvodnje uložila više od 14 milijuna eura.

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙