FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: popodne o obračunu proračuna

ZAGREB,2. lipnja(Hina) - Jedino oko čega su se zastupnički klubovi uHrvatskom saboru prijepodne uspjeli suglasiti je da bi, prije Vladinaprijedloga da se odgodi primjena smanjenoga PDV-a, trebalo čutiizvješće o obračunu državnoga proračuna za 2003.
ZAGREB,2. lipnja(Hina) - Jedino oko čega su se zastupnički klubovi u Hrvatskom saboru prijepodne uspjeli suglasiti je da bi, prije Vladina prijedloga da se odgodi primjena smanjenoga PDV-a, trebalo čuti izvješće o obračunu državnoga proračuna za 2003.

Ta je točka, u nastavku 7. sjednice i uvrštena u dnevni red, a o njoj će Sabor raspravu početi danas u 14 sati, nakon stanke.

Zastupnici su se suglasili da se dnevni red dopuni i zakonskim prijedlogom o kamatama, te prijedlogom odluke o utvrđivanju visine plaća članova Vijeća za elektroničke medije.

I nakon stanke, 'izazvane' međusobnim prepucavanjem aktualne i bivše vlasti oko metodologije izračuna i visine lanjskoga proračunskog deficita, klubovi su ostali na svojim stajalištima.

SDP-ovci prozivaju Vladu da su njeni predstavnici, umjesto racionalnog tumačenja zašto se odustaje od primjene smanjenog PDV-a, izrekli samo uvrede i diskvalifikacije na račun bivše Vlade.

Optuživali ste nas za sluganstvo MMF-u, a sada nas optužujete da smo varali tu instituciju, primjetio je Ivica Račan (SDP), držeći da suradnja s MMF-om mora imati neke nacionalne limite.

Na Račanovo 'priznanje' da je njegova Vlada 'kriva' za razvojne projekte, Luka Bebić (HDZ) uzvratio mu je da ne može govoriti o gradnji, a ne priznati da troškovi te gradnje nisu bili pokriveni proračunom (za 2003.) nego su prebačeni na iduće godine.

Veliki graditelji, koji su se promovirali, a usput dio novca usmjeravali prema tvrtkama svojih žena i obitelji, od nas traže da o tome ne raspravljamo, na što nećemo pristati, izjavio je Bebić.

Anto Đapić (HSP) tvrdi da bi stvari bile drugačije da je donijet zakon o primopredaji vlasti, koji bi Vladu na odlasku obvezao da novoj Vladi ostavi čiste račune po dogovorenoj metodologiji.

Spor oko metodologije izračuna deficita, Ivan Čehok (HSLS/DC) je protumačio kao novu znanstvenu disciplinu - matematiku, odnosno križanac između matematike i metafizike.

Bez obzira na deficit, onaj o kojem govori prošla ili ovaj o kojem govori aktualna vlast, ova država s takvim deficitom ne može naprijed, ocijenio je Čehok, poručivši da se oko metodologije ne bi trebalo nadmudrivati, jer građani, kaže, osjećaju samo metodologiju vlastite kože.

Nakon što je dopunio dnevni red, Sabor je odredio stanku koja će potrajati do 14 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙