FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Našice: Počeo "Tjedan svete Klare"

NAŠICE, 1. lipnja 2004. (Hina) - "Tjedan svete Klare" u Našicama počeoje večerašnjom koncelebriranom misom, predstavljanjem knjige"Duhovnost svete Klare" i prigodnom izložbom.
NAŠICE, 1. lipnja 2004. (Hina) - "Tjedan svete Klare" u Našicama počeo je večerašnjom koncelebriranom misom, predstavljanjem knjige "Duhovnost svete Klare" i prigodnom izložbom.

Događaje "Tjedna" organizirali su našički ogranak Matice hrvatske, franjevački samostan sv. Antuna Padovanskog i Zavičajni muzej u Našicama, a povod je 750. obljetnica smrti sv. Klare te blagdan Antunova koji se slavi kao Dan grada.

Knjigu "Duhovnost svete Klare" predstavio je Nikola Vukoja, a na izložbi fotografija pokazani su tragovi dolaska klarisa (uglavnom skulpture i posude) u Našice što se povezuje s osnutkom našičkoga franjevačkog samostana u 14. stoljeću.

Izvornih povijesnih isprava iz toga razdoblja nema, no uspomena na njihov boravak sačuvala se u imenu brežuljka u središtu Našica, gdje su imale svoj samostan, i koji se naziva Klarinim brdom. Na tom je mjestu danas našički vodotoranj.

"Tjedan svete Klare" bit će popraćen predavanjima, izložbama i koncertima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙