FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VLADA ŽELI PREKINUTI POTICANJA APARTMANIZACIJE

ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Prekinuti poticanja apartmanizacije,smisao je promjena koje Vlada planira u programu poticanja malog isrednjeg poduzetništva u turizmu.
ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Prekinuti poticanja apartmanizacije, smisao je promjena koje Vlada planira u programu poticanja malog i srednjeg poduzetništva u turizmu.

Naime, iz tog programa koji se provodi od listopada 2002., planira se isključiti kreditiranje izgradnje soba i turističkih apartmana, te se okrenuti kreditiranju apart-hotela, dakle hotela, koji uz apartmane imaju i restaurante.

Cilj je tih promjena podići kvalitetu usluga u turizmu, povećati broj zaposlenih, prvenstveno kroz razvoj malog obiteljskog poduzetništva, tumače u Vladi koja se sprema redovitu sjednicu u četvrtak održati u Požegi.

Iako dnevni red sjednice još nije definiran, moguće je da će Vlada u Požegi odlučiti o rasporedu poticaja u poljoprivredi.

Za poticanje proizvodnje predviđeno je 1,7 milijardi kuna, za dohodovnu odnosno potporu staračkim poljoprivrednim domaćinstvima 24,5 milijuna kuna, za sufinanciranje kapitalnih ulaganja oko 113 milijuna kuna.

Razvoju ruralnih područja namijenjeno je 37,4 milijuna, programima očuvanja seoskog prostora 28,6 milijuna, a očuvanju domaćih autohtonih pasmina 7,8 milijuna kuna.

Vlada bi u Požegi mogla dati "zeleno svjetlo" da se proda 142 tone smrznutog svinjskog mesa iz robnih zaliha.

Kupci će se naći preko javnog natječaja.

Sjednica u Požegi peta je sjednica Sanaderove Vlade izvan Zagreba.

Vlada će u svom mandatu održati sjednice u svim županijama, opetuju u Vladi, gdje navode da sjednice izvan Zagreba ne koštaju više od onih u Banskim dvorima i da na njih, uključujući ministre i prateće osoblje, ide 25 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙