FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAMMER PREUZEO STUTTGART

ZAGREB, 31. svibnja 2004. (Hina) - Nakon što je Felix Magath napustiotrenersku dužnost u Stuttgartu kako bi u sljedećoj sezoni vodio momčadminhenskog Bayerna, trogodišnji ugovor sa Stuttgartom potpisao jeMathias Sammer dosadašnji trener Borussije iz Dortmunda.
ZAGREB, 31. svibnja 2004. (Hina) - Nakon što je Felix Magath napustio trenersku dužnost u Stuttgartu kako bi u sljedećoj sezoni vodio momčad minhenskog Bayerna, trogodišnji ugovor sa Stuttgartom potpisao je Mathias Sammer dosadašnji trener Borussije iz Dortmunda.

"Odluka o promjeni klupske sredine sazrela je u samo nekoliko dana" - kazao je novinarima Mathias Sammer (36), koji je prije nego što se posvetio trenerskom poslu bio reprezentativac Njemačke, najzaslužniji za pobjedu "Elfa" na Euru 1996. u Engleskoj.

"Nastojat ću nastaviti Magathov dobar rad s momčadi Stuttgarta, u kojoj su lideri veterani, a većina igrača mlada i gladna trofeja."

Sammer je igrao za Stuttgart kad je ta momčad posljednji put bila prvak Njemačke, 1992. godine, a za taj je klub postigao 20 pogodaka u razdoblju 1990 - 1992.

Stuttgart je prvenstvenu sezonu u Bundesligi završio na 4. mjestu pa mu je, nakon što je u zadnjem kolu poražen od Bayera u Leverkusenu izmaknuo plasman u Ligu prvaka.

U momčadi Borussije iz Dortunda Sammer je igrao od 1993. do 1997. kad je osvojila naslov klupskog prvaka Europe. Trene Borussije postao je 2000. a s njom je 2002. osvojio naslov prvaka Njemačke.

(Hina) xmi ymi

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙