FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BBB POZIVAJU SVE NAVIJAČE, PA I TORCIDU, NA ZAJEDNIČKI ODLAZAK U PORTUGAL

ZAGREB, 31. svibnja 2004. (Hina) - Da navijački poziv za zajedništvom idostojanstvenim predstavljanjem Hrvatske na Europskom nogometnomprvenstvu u Portugalu nije samo 'prazno obećanje' svjedoči pozivzagrebačkih BBB-a svim navijačima, pa i najljućim rivalima - splitskojTorcidi, za zajedničkim odlaskom i bodrenjem hrvatske reprezentacije uPortugalu.
ZAGREB, 31. svibnja 2004. (Hina) - Da navijački poziv za zajedništvom i dostojanstvenim predstavljanjem Hrvatske na Europskom nogometnom prvenstvu u Portugalu nije samo 'prazno obećanje' svjedoči poziv zagrebačkih BBB-a svim navijačima, pa i najljućim rivalima - splitskoj Torcidi, za zajedničkim odlaskom i bodrenjem hrvatske reprezentacije u Portugalu.

To je na današnjoj konferenciji za novinare zagrebačke policije najavio predstavnik Bad Blue Boysa (BBB) Tomislav Glušić, pozvavši sve hrvatske navijače, bez obzira za koji klub navijali, da se za prijevoz i smještaj u Portugalu jave Udruzi navijača Dinama.

Na konferenciji za novinare, predstavnici zagrebačke policije i navijača pozvali su sve hrvatske navijače koji se upute u Portugal da 'fair' i sportskim navijanjem dostojno predstave svoju zemlju i hrvatski nogomet te da se suzdrže od izgreda i vladaju po tamošnjim propisima.

Načelnik Odjela za javni red i mir PU zagrebačke Marijan Tomorad izvijestio je da je MUP ostvario brojne kontakte s portugalskom policijom i Interpolom, da kao ispomoć portugalskoj policiji i našim navijačima zajedno s navijačima idu i četiri hrvatska policajca (dva iz Zagreba, jedan iz Splita te jedan iz zagrebačkog Ureda Interpola).

Naglasio je da hrvatska policija nije i nema namjeru portugalskim kolegama dostaviti popis navijača koji su poznati kao izgrednici, ali i dodao kako to ne znači da portugalska i ostale policije u EU nemaju popis navijača koji su sudjelovali u navijačkim neredima po europskim gradovima.

"Nikome nećemo sprječavati izlazak iz Hrvatske jer samo o njima (navijačima) ovisi hoće li se u Portugalu ponašati kao izgrednici ili kao navijači", rekao je Tomorad, dodavši da će policija biti prisiljena dati podatke o navijačima koji budu sudjelovali u neredima, ako to zatraži portugalska policija.

Pohvalio je dosadašnju suradnju s BBB-ima, s kojima je zagrebačka policija oko 'akcije Portugal' održala dva sastanka i upozorila ih na pravila ponašanja tijekom europskog prvenstva, odnosno opće propise (odredbe kaznenog i prekršajnog zakona) i specijalne propise vezane uz nasilje na sportskim natjecanjima i javnu sigurnost.

Izvijestio je i da su sve policijske uprave dužne ostvariti kontakt s navijačkim udrugama na svom području te ih upozoriti što ih očekuje u Portugalu, kao i da je s putničkim agencijama i Hrvatskim nogometnim savezom dogovoreno da kod izdavanja ulaznica za utakmice također upozore navijače na primjereno vladanje.

Glušić je naglasio da je i u samoj Udruzi bilo organizirano educiranje navijača, da su upozoreni kako se kršenje zakona i drugih propisa može negativno odraziti na ugled Hrvatske u Europi.

Policija je izvijestila i da se, po dosadašnjim podacima, za prvu utakmicu sa Švicarskom prijavilo oko 4.000 navijača, za utakmicu s Francuskom njih oko 6.000, a s Engleskom između 8.500 i 9.000 navijača.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙