FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 30. svibnja 2004. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijestido 21 sat.
ZAGREB, 30. svibnja 2004. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sat.

DUBROVNIK - Hrvatska mora postati brand (brend), prepoznatljivo ime, i na tome trebaju zajednički raditi državne institucije i kompanije za dobrobit svih, istaknuto je danas na prvom okruglom stolu o brandingu Hrvatske "Dobar imidž države - dobar imidž gospodarstva". Hrvatska ulazi u novu fazu svojega razvoja, zato moramo zajednički raditi na promociji našeg gospodarstva, a to je ujedno i promocija države, rekao je u uvodnom govoru ministar vanjskih poslova RH Miomir Žužul. Sudionici okrugog stola zaključili su da isticanjem onoga najboljeg što imamo, među ostalim i poljoprivrede, prehrambenih proizvoda i turizma, Hrvatska definitivno može izgraditi svoj brand i imati dobar imidž u svijetu.

ZAGREB - Knjiga glavnoga rabina Hrvatske Kotela Da-Dona "Židovstvo: Život, teologija i filozofija" - prva knjiga na hrvatskom jeziku koja s rabinskoga stajališta obrađuje različite aspekte židovstva: vjerski, pravni, književni, filozofski i teološki, predstavljena je danas u Židovskoj općini Zagreb u nazočnosti brojnih članova te općine i uzvanika među kojima je bio i predsjednik Republike Stjepan Mesić. Na više od osam stotina stranica obrađene su brojne teme, među kojima: židovska godina i kalendar, židovski dom i košer hrana, služenje Bogu, židovski odnos prema smrti, elementi na kojima se temelje židovska filozofija i teologija te odnos religije i znanosti.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić smatra da knjiga glavnoga rabina Hrvatske Kotela Da-Dona "Židovstvo: Život, religija i filozofija", predstavljena danas u Židovskoj općini u Zagrebu, pridonosi međusobnom razumijevanju u Hrvatskoj. Nakon što je nazočio predstavljanju knjige, predsjednik Mesić novinarima je izjavio da je ona "prinos za sve nas jer, što se više poznajemo, to više i vjerujemo jedni drugima". Mesić je dodao kako vjeruje da je u svijetu bilo previše netolerancije te da knjiga rabina Kotela Da-Dona pridonosi povećanju tolerancije.

KARLOVAC - Na današnjoj izvanrednoj skupštini HSS-a Karlovačke županiju dr. Miroslav Furdek, kao jedini kandidat, dobio je potporu većine članova skupštine, a izabrana su i sva radna tijela županijskog odbora HSS-a. Predsjednik stranke Zlatko Tomčić, sudjelujući na današnjem stranačkom skupu u Karlovcu, rekao je da HSS više neće biti stranka koja će dopustiti nedisciplinu u provođenju stranačke politike. Dodao je kako je onima koji "su servilni prema drugim političkim opcijama i drugim strankama, mjesto u tim strankama".

TRILJ/SPLIT - Zbog nezadovoljstva odnosom splitskog Trgovačkog suda 250 bivših radnika triljske tvornice za proizvodnju plastičnih masa "Cetinka", u ponedjeljak će blokirati ulaze u to poduzeće, najavio je danas predsjednik Stožera za zaštitu potraživanja bivših radnika Pavao Latinac. Latinac je poručio kako će blokada tvornice trajati dok se god Trgovački sud ne očituje o tome koliki će dio pripasti radnicima od 800 tisuća eura (oko 6 milijuna kuna) koji će se dobiti od prodaje njezina najvećeg dijela tvrtki "Gibli International" iz Sesveta. Od Trgovačkog suda u Splitu zahtijevaju da sastavi listu prioriteta te da radnicima osigura podmirenje barem dijela potraživanja, najmanje 600 tisuća eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙