FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12.30 SATI

ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 12.30sati
ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 12.30 sati

ZAGREB - SDP nema legitimitet kritizirati poteze aktualne vlasti oko USKOK-a i korupcije jer u vrijeme dok je bio na vlasti na suzbijanju korupcije i razrješavanju afera nije učinio gotovo ništa, izjavila je danas predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt. Osvrčući se na nedavne izjave predsjednika SDP-a Ivice Račana da je "slučaj Granić i Bago" afera aktualne vlasti na čelu s HDZ-om, Škare Ožbolt je SDP-ovcima poručila kako im je bolje da budu korektiv nego da kritiziraju, jer za to, kaže, nemaju legitimitet. "SDP je osnovao USKOK, ali osim toga što ga je sveo u zakonske okvire nije učinio ništa ..." kazala je, između ostalog Vesna Škare Ožbolt.

ZAGREB - Rano jutros u Zagrebu nakon duge i teške bolesti u 65. godini života preminuo je hrvatski književnik Dubravko Horvatić, izvijestilo je Društvo hrvatskih književnika. Dubravko Horvatić (Zagreb, 1939.) završio je Klasičnu gimnaziju u Zagrebu, a 1962. diplomirao je komparativnu književnost i povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu. U književnosti se javio 1959. pjesmom u listu "Književna tribina". Član je Društva hrvatskih književnika od 1962. i dobitnik je više književnih nagrada, među kojima nagrada "Ivana Brlić Mažuranić" (1987.), "Miroslav Krleža" (1990.), "Tin Ujević" (1996.). Pojedine pjesme, novele i eseji prevedeni su mu na oko 25 jezika.

ZAGREB - Na području zagrebačkog naselja Savica Šanci u rijeci Savi sinoć se utopio 74-godišnji ribič, za čijim se tijelom još traga, izvijestila je danas zagrebačka policija. U jednom je trenutku pao u rijeku i, unatoč pokušaju trojice ostalih ribiča da mu pomognu, ubrzo je potonuo, kažu u policiji. Na mjesto događaja izašli su vatrogasci i Hitna pomoć koji su zajedno s policajcima pokušavali pronaći tijelo unesrećenog, no potraga je oko 22,20 sati prekinuta zbog noćnih uvjeta.

ZAGREB - Zagreb je u prva tri ovogodišnja mjeseca posjetilo 93,7 tisuća turista ili 11 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, a sa 166,6 tisuća noćenja zabilježen je porast od 6,5 posto. Stranih je turista u prvom tromjesečju u Zagrebu, po podacima Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša, bilo 52,4 tisuće ili 16 posto više nego u istom lanjskom tromjesečju, dok je domaćih bilo 41,3 tisuće ili 5,4 posto više.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙