FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAKON GOTOVO PET GODINA PRVI VLAK KRENUO IZ GROZNOG ZA MOSKVU

MOSKVA, 30. svibnja 2004. (Hina/AFP) - U nedjelju je iz čečenskeprijestolnice Groznog, uz jako osiguranje, krenuo prvi putnički vlakza Moskvu, nakon gotovo petogodišnjeg prekida željezničke veze zbogrusko-čečenskog sukoba.
MOSKVA, 30. svibnja 2004. (Hina/AFP) - U nedjelju je iz čečenske prijestolnice Groznog, uz jako osiguranje, krenuo prvi putnički vlak za Moskvu, nakon gotovo petogodišnjeg prekida željezničke veze zbog rusko-čečenskog sukoba.

Svaka željeznička veza između Moskve i Groznog prekinuta je 1999. godine kada su ponovo izbili sukobi u Čečeniji. Umjesto Groznog, polazna postaja vlaka za Moskvu bio je grad Gudermes, tridesetak kilometara udaljen od čečenske prijestolnice.

Vlak koji je u nedjelju u podne krenuo iz Groznog stići će u Moskvu za 48 sati vožnje i u buduće će na toj liniji voziti dva puta tjedno.

Među putnicima u vlaku su i vojnici s posebno obučenim psima za otkrivanje eksploziva, a ta će se sigurnosna mjera primjenjivati u svim vlakovima između Groznog i Moskve, priopćio je dužnosnik ruskih željeznica Konstantin Paškov, kako navodi agencija Itar-Tass.

Stanje u Čečeniji i dalje je napeto, pošto je početkom mjeseca u atentatu ubijen proruski predsjednik Ahmed Kadirov, a ruske snage još uvijek trpe gubitke u sukobima s pobunjenicima i u bombaškim atentatima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙